Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Aki nem szülői segítséggel...

Aki nem szülői segítséggel költözik/építkezik, annak annyi?

Figyelt kérdés

Számolgatok csak hogy a legegyszerűbb családi ház is mennyibe kerül, hogy nagyvárosokban mennyi a lakás. Jó fizetéssel is sok-sok év és sok-sok hitel. Egyedül szinte reménytelen. Ti mit gondoltok?

Nem keserű a szőlő, nem sajnálom senkitől, de egyedül talán a félmilliós fizetés mellett is rámegy 20 éve az embernek.

2020. máj. 24. 10:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Hát igen, nincs ez máshogy a világ többi országában sem.

Magyarországon nagyon necces.

2020. máj. 24. 10:13
 2/14 anonim ***** válasza:
6%

Külföldön azért annyival biztosabb a helyzet, hogy ha gond van azért ott erősebb a szociális háló.

Itt meg 3 hónap munkanélküli után éhen is dög***hetsz.

2020. máj. 24. 10:16
 3/14 Beviz Elek ***** válasza:
90%

Nem általánosítanék... Ha nem a legdrágább helyen veszel házat, ha nem veszel meg mindent amit látsz csak mert otthon nem tehetted meg, akkor azért külföldön másabb a helyzet.

2020. máj. 24. 10:31
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A gond az hogy mindenki Budapesten akar vagy közelében esetleg megyeszékhelyen akkor tényleg nehéz.
2020. máj. 24. 10:46
 5/14 anonim ***** válasza:
63%
Ez nem ausztria meg svájc.. Magyarországon falun halott vagy, ha nincs kocsid. Lakáshitel + kocsi + megélhetéshez kell a kérdező által emlegetetett 500k.
2020. máj. 24. 10:54
 6/14 anonim ***** válasza:
81%

Itt hiába van kocsid is, jóformán. Egy bizonyos távolságról fel sem vesz a legtöbb munkahely. Hacsak nem annyira tróger a munka, hogy más nem jelentkezik rá.

Egy átlagos fizetésért-150-170000 Ft-itt nem éri meg napi 50-60km-t ingázni saját autón.

2020. máj. 24. 11:37
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is elég reménytelen, főleg, ha bejön pár hónap jövedelemkiesés.

Nekem "talán" szerencsém volt . 25 éve kaptam a szüleimtől a világvégén egy lepukkant házat, nagyjából rendbe hoztam hitel nélkül , de sajnos nem tudtam azóta sem érdemben továbblépni .

2020. máj. 24. 19:15
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én jól keresek, nem panaszkodom. Sajnos arra jutottam nemrég, hogy hiába keresek én nettó 500 körül, egyszerűen nem tudok lépést tartani önerőben az ingatlan árak növekedésével. Megjegyezném, csak kb 2 éve van ilyen fizetésem, előtte sem volt kevés, de a mostani meg sem közelítette.

Tavaly még úgy voltam vele 20 millió hitel elég lesz, 9 millió önerővel... de az 5% áfa eltörlése és a 10-15 % -os áremelkedés sajnos okozott kb 6 milliós hiányt, ezt igen jó esetben kb 2 év alatt gyűjtöm össze. De ha fojtatódik a tendencia, ami az utóbbi években jellemző akkor mire meglesz a +6 milla, megint le leszek maradva kb. ugyan ennyivel. max 20 millió törlesztést tudok bevállalni, úgy hogy nem stresszelnék havonta emiatt.

2020. máj. 24. 20:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ebben semmi extra nincs. Egyedül nem lehet összerakni egy ház árát 1-2 év alatt.
2020. máj. 24. 20:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül esélyünk sincs.

Én egyedülálló tanár vagyok, 26 éves, nettó 140 ezret keresek, szülői segítségem semmi sincs. Még egy kis garzont sem tuodk bérelni, csak egy szobát idegenekkel egy lakásban. Semmi esélyem sincs, hogy valaha saját lakásom legyen :(((

2020. máj. 26. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!