Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg kitudnak fizeti...

Tényleg kitudnak fizeti 30-100 milliós összegbe kerülő házakat a magyarok?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, egyszerűen lehetetlen saját otthonra szert tenni, olyan szinten megfizethetetlenek az albérletek, házak, lakások az átlagbérhez képest. Gondolom, nem mindenki milliárdos örökös vagy matematika zseni szoftvercéggel.

100-150e fizetésből ez képtelenség.

Mindenhol 20 milliónál kezdődik egy saját lakás/ház. Duna Pláza mögött 90 milliónál. Egy ótvaros víztelen, gáztalan, áramtalan kertesház 30 milliónál kezdődik..stb.

Ami az albérlet illeti, az meg nem a tiéd, csak ideglenes, kikötések vannak és bizonytalan az egész.

Úgy árulják ezeket az otthonokat, mintha természetes lenne, hogy a hétköznapi ember csak úgy kifizet 50 milliót.

Hogy tud itt bárki kifizetni ekkora összegeket, őszintén? Milyen végzettségük van? Mit csinálnak?

Van olyan bank, amelyik 100 milliós kölcsönt ad, vagy ez mi??

2020. máj. 20. 12:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi külföldi munkából tudtunk 30 éves korunkra saját kertes házat venni, ha itthon maradunk, szerintem még mindig max. egy garzonnál laknánk.

A velem egykorú ismerősök között szintén annak van - akár hiteles - sajátja, aki külföldön volt pár évet, vagy akiknek segítettek a szülők a vásárlásban, ilyen is sok van, több, mint gondolná az ember.

2020. máj. 20. 15:53
 12/18 anonim ***** válasza:
86%

Hetente 2 ilyen kérdés van.

Görgess le az oldal aljára, 6-ot felsorol, de lehet keresni kulcsszóra, vagy csak olvasd el a kérdéseket a kategórián belül.

Fölösleges ugyanazokkal az emberekkel hetente háromszor leiratni ugyanazt különböző kérdésekbe.

"Gondolom, nem mindenki milliárdos örökös vagy matematika zseni szoftvercéggel."

Nem.

De 5-30 millióért is van lakóingatlan és jellemzően azt sem 20 évesen fizetik ki zsebből az egészet. 40 évesen van egy 10-15 M-s lakásod, amit nem fizetésből rakosgattál össze, az már elég.

2020. máj. 20. 15:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ebből az életbe nem gyűlik össze 30 millió."

Nem, ahogy a 12-esben is írtam, nem a párnában gyűjti az ember a készpénzt, be is kell fektetni olyanba, aminek az értéknövekedése meghaladja az inflációt.

1 M-ért is tudsz már olyan ingatlant venni, ami ezt tudja.

És amíg összegyűjtöd a következő milliót és a +2 M állami támogatást, addig a befektetett 1 M akár meg is háromszorozódhat. 5-6 M-ért meg már jó lakóingatlant is lehet vadászni. Vagy bármit, amit kiadsz, pl. garázst, tárolót. Ami szintén értéktartó már, nem úgy, mint a készpénz.

Különben Magyarországon az emberek 3,5%-a rendelkezik min. 20M-s vagyonnal, a többi nem.

Tehát annál olcsóbb ingatlanokban laknak, illetve egy főre annál kevesebb jut az ingatlan értékéből.

Ez egy szomorú adat.

Mindenesetre nem igaz, hogy általános lenne, hogy 30+ milliós ingatlanokat vesznek meg minden emberek.

Esetleg komplett családok. Az már inkább.

2020. máj. 20. 16:04
 14/18 anonim ***** válasza:
87%

2 evvel ezelőtt vásároltam a házamat Székesfehérvártól 20km, 3.500.000ftért...

Vályog kádárkocka, jó allapotú, boldogan élek benne.

Legjobb haverom 5évvel ezelőtt Pákozdon a szőlőhegyen vett egy 2.5szobás tegla nyaralót 4millióért, boldogan el benne.

Egy helyi ismerősöm most vett egy lepukkant, de lakható vályogházat 1.8millió ft-ért... lakja és folyamatában szépen felújítja...

Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér...

2020. máj. 20. 21:51
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Aki 150et keres az nem 30 millioert vesz hazat.

Budapesten kivul is van elet es videken olcsobbak a hazak.

Ugy tudom Pesten jobbak a fizetesek, igy persze a hazak is dragabbak.

Videken megkeresel 150-200 korul attol fugg mit dolgozol de egy bolti elado is hazavisz 130 korul havonta. 80-120 pesten egy bolti eladonak keves. Mint irtam, videken tobbet lehet ilyen munkaval keresni.

A faluban ahol laktam ott 10-15 millioert lehet venni normalis csaladi hazat, olcsobban is lehet venni de azokra sokat kell kolteni hogy igenyes legyen.

Hitelbol vesznek az emberk ingatlant, illetve sok olyat ismerek aki kulfoldon dolgozik es viszi haza a penzt. Vesznek faluk egy kis hazat 5-6 millio korul es ujitgatjak mindig mikor van penzuk.

Pl fiatal par kimegy kulfoldre uveghazba dolgozni es dolgoznak ejjel-nappal a het minden napjan, sporolnak ahogy csak tudnak. Ha ketten megsporolnak 1000 eurot havonta az jelenleg durvan 350.000 forint. Tegyuk fel hogy 3.500.000et megsporolnak 1 evben mert ugye haza is mennek egy kis idore ev kozben, stb szoval lehet hogy nem tudnak 12 honapon keresztul 1000et felretenni.

2 ev alatt megvan nekik 7 millio. Ebbol videken veszel hazat.

2020. máj. 20. 23:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező én megértelek mert kb 300k a fizetésem Budapesten, párom nincs, gyerek nincs, albiban élek, nem segít anyagilag a család és későn kezdtem el dolgozni. De aki jobb helyzetben van, többen dobják össze a régóta spórolt pénzt ott jobb hitelt tudnak felvenni ha akarnak.

Más kérdés, hogy ha én 30 éves koromra akarnék Budapesten lakást venni és nyugdíjra félretenni akkor 700k-ból kéne szigorúan spórolnom, hogy meglegyen az önerő, ez pedig egészen pontosan soha lesz.

Ha életem végéig 300-at keresek, akkor amíg dolgozom tudok lakni a fővárosban, aztán mehetek csövezni egy pudvatelepre, és fel kell élnem a szűkös megtakarításaimat.

Szép lenne ha mindenki következmények nélkül ott lakhatna ahol és amikor akar, csak ez nem így megy.

2020. máj. 21. 04:17
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

"100-150e fizetésből ez képtelenség."

Tényleg közelít a lehetetlenhez. Általában viszont nem ennyit keres az ember.

"2019. áprilisban:

..

A nettó átlagkereset a kedvezmények nélkül 246 800 forint, a kedvezményeket is figyelembe véve 254 300 forint volt."

[link]

Szóval az átlagkereset nem 100-150, hanem 250 ezer Ft, vásárolni nem feltétlen egy ember szokott, gyakran inkább ketten (pl férj+feleség), nem fizetnek ki egyszerre 30-100 milliót (csak az önrészt, a többi hitelre megy), illetve a kis keresetűek nem 30-100 millióért vesznek feltétlen ingatlant.

2020. máj. 22. 07:02
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
8altalánossal + targoncás vizsgával, örököltem 200ha földet, na annak az árából vettem a hazamat.
2020. máj. 22. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!