Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Keszthelyen vagy Hévízen...

Keszthelyen vagy Hévízen élők: ti szerettek itt lakni?

Figyelt kérdés
Párommal sok éve járunk ide nyaralni és nagyon szeretnénk a kettő közül valamelyikbe költözni. Tanácsokat szeretnék kérni pl: a városnak melyik részébe nem érdemes költözni stb.

2020. máj. 19. 11:38
1 2
 1/12 anonim válasza:
Jó lehet ott lakni, mert közel a Balaton és a hegyek.
2020. máj. 19. 12:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Részben mi is ezért szeretnénk ott lakni :)
2020. máj. 19. 12:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

25 évig laktam ott. Nyugdíjasoknak megfelel mindkét város. Ott élve minden bűzlik attól, hogy németeket meg gazdagokat akar kiszolgálni. Ez egy kicsit unszimpatikus. Télen max élelmiszerboltok meg 512 van nyitva ennyi. Viszont ha kisváros hangulatot szeretnél azt megkapod. Az állandó lakosság gyakorlatilag nyugdíjas atlageletkorú. Fiatalok leléptek mint én vagy kereskedelemben és vendeglátásban tevékenykednek. Rengeteg a német és az olyan magyar akinek második számú haza van ott.

Környék szempontjából ha van pénzed akkor a zámor vagy kertváros vagy Cserszegtomaj jó környék, ha nincs akkor csak a vásár-teret kerüld el.

Kozbiztonsag magyar szintén kiváló, nyaranta a parton vannak balhék. Romákat kiköltöztették anno szóval a környékbeli varosokhoz viszonyítva zéró. Dolgozni járnak be de nem balhés fajta lakik meg ott.

Hévízről sokat nem tudok mondani de hacsaknem igen pénzes vagy ne gondolkozz h oda be fogsz kerülni iszonyat drága.

2020. máj. 19. 12:43
 4/12 anonim ***** válasza:
3: Úgy érted, Hévízen az ingatlan drága? Vagy mi drága?
2020. máj. 19. 16:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Ezt én sem értem teljesen. Egy 2 szobás társasházi lakás kb. egy árban van a Budapestiekkel.
2020. máj. 19. 16:25
 6/12 anonim ***** válasza:

5: Hát én meg azért kérdem, mert az ingatlan éppen nem drága, negyed-ötöde-nyolcada az alacsonyabb budapesti áraknak, 166 / nm-től van...

[link]

2020. máj. 19. 16:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Az is ingatlan is albérlet is meg úgy szinte minden. Butikok és boltok a nyaralók pénztárcájára van szabva, multi meg szinte nincs Hévízen keszthelyre kell bemászkálni nagybevásárlásra. De mint turistaként is olcsóbban találsz szállást hotelekben apartmanokban panzióban Keszthelyen, szobakiadas is olcsóbb.

Persze cserébe egy tip-top kisvárost kapsz szebb környezetben magas színvonalú szolgaltatasokkal. Viszont aki egyszerű melósként él ott az szenvedni fog. Nem véletlenül a környező falvakból járnak be takarítani meg piacozni az emberek helyi munkásokat nem találnak a vendéglátósok.

2020. máj. 19. 16:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Mármint Keszthely-Hévíz összehasonlításban. Azért ne felejtsük ez Zala megye jóval lejjebb vannak az árak mint Pesten.
2020. máj. 19. 16:32
 9/12 A kérdező kommentje:
Mi meg pont hogy azért Hévízen foglalunk szállást minden évben mert olcsóbb mint Keszthelyen.
2020. máj. 19. 17:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet bizonyos kategóriákban jól elfogott időben veri Keszthelyt de amúgy összességeben Keszthely olcsóbb szinte minden szempontból. Már csak a nagy számok törvénye miatt is. Apartmanhotelekből viszont Hévízen több van biztos abban az az olcsó. De ha oda költözöl ez pont nem fog érinteni.
2020. máj. 19. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!