Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan tud az átlag ember...

Hogyan tud az átlag ember ingatlant vásárolni?

Figyelt kérdés

Ezek az árak tényleg nem fognak lejjebb menni? 2014ben még JÓ árak voltak, 7millióért a belvárosba egy garzont lehetett venni, most viszont csak egy teremgarázs beállóhelyet..

Nem szeretnék gyereket így a CSOK -ot nem tudom igénybe venni. Hitel is kizárva. Esetleg van valamilyen más lehetőség?

2020. máj. 10. 23:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Megvárod amíg az ingatlanárak megint lemennek. Nem most kell venni, amikor még a régi turizmustól felfújt árak vannak. A piac még most fog reagálni, illetve már 12%-os csökkenés volt 3 hónap alatt. De ez a csökkenés állandósulni fog még vagy 4-8 évig.
2020. máj. 11. 00:00
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Hát sajnos ha az ember nem milliomos, akkor csak úgy van esélyed ha hitelre veszed (mondjuk ahhoz is nagyon sok a kezdőtőke) vagy ha van 5 gyereked.
2020. máj. 11. 02:32
 3/11 anonim ***** válasza:
69%
Külföldi meló segítségével / spórolás + szülői segítség / olcsó helyen veszed / lepukkant ingatlant veszel tanyán, stb.
2020. máj. 11. 07:35
 4/11 A kérdező kommentje:

#1 úgy tudom csak az új építésű lakások árai zuhantak ennyit. Miböl gondolod, hogy még 4 évig csökkenni fognak az árak???

És ha épp, hogy emelkedni fognak? Akkor végképp semmi esély nem lesz venni.

2020. máj. 11. 08:59
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha annyira rossz az anyagi helyzeted, hogy hitel kizárva, akkor sehogy

Egyébként meg úgy, ahogy minden más átlag ember, köztük én is.

(szintén nem akarok gyereket).

Stabil munka, karrier, így jobb hitellehetőségek, szülői segítség (+öröklés, de ez nálém nem játszik)

2020. máj. 11. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:

Minden állami támogatást igénybe kell venni.

Az elmúlt években lakáskasszarendszer volt, azelőtt az önkormányzati lakásokat lehetett megvenni potom pénzért, azelőtt szövetkezeti lakásokat lehetett venni, és szocpol is volt.

Takarékoskodni kell és minden megtakarítást bele kell tenni ingatlanba akkor, amikor van rá támogatás.

2020. máj. 11. 11:37
 7/11 anonim ***** válasza:

"7millióért a belvárosba egy garzont lehetett venni, most viszont csak egy teremgarázs beállóhelyet.."

Hát ha nem teszel bele a keresésbe munkát.... Én jelen pillanatban tudok olyan belvárosi budapesti parkolóházat, ahol 3 beállóhelyet is lehet venni 7 M-ért.

2020. máj. 11. 11:39
 8/11 anonim ***** válasza:
75%
4: A panellakásoknál is jelentős esés volt, a belvárosi garzonokból meg menekülnek, mert az airbnb-s lakáskiadásnak hosszú időre vége. Jó pár évig árcsökkenés várható, válság van, fizetéscsökkentésekkel, elbocsátásokkal, ilyenkor ez törvényszerű.
2020. máj. 11. 12:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Spórol. Komolyan.

Mi most tervezünk nyáron venni, csak megvárjuk, hogy lemenjen ez a vírus.

Összegyűjtöttük az önerőt, veszünk fel hitelt. Így vettek a szüleink is, így mi nem féltünk ettől. Persze nem vállaljuk túl magunkat.

Én nem számítok visszaesésre. Lehet, hogy pillanatnyilag kevesebb ember akar venni/eladni, ami érthető. Én 2 éve követem folyamatosan itt az árakat (Debrecen) de 2%-nyi visszaesést sem láttam.

2020. máj. 11. 18:26
 10/11 anonim ***** válasza:
94%
Örököl, kap, spórol, hitelt vesz fel. Nagyjából ennyi a lehetősége azt hiszem. Hatalmasat zuhanni biztosan nem fognak az árak.
2020. máj. 12. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!