Rönkházban élni?
Figyelt kérdés
Pécsett akarok a Mecsekoldalon kis házat venni. Találtam egy tök jó kis rönkházat. Jól felszerelt, lakható és jóval olcsóbb négyzetméterre, mint a tégla házak. Viszont nem tudom, hogy befektetési szempontból megéri-e, mennyire értékálló és a fenntartása milyen? Van aki ilyenben él?2020. máj. 1. 19:53
1/5 anonim válasza:
Minden évben le kell festetni, hogy szét ne rohadjon a fa. Ez egy vagyonba fog kerülni.
2/5 anonim válasza:
Nem kell azt évente festeni, csak egyszer jól beimpregnálni.
Bizonyára jártál már az Alpokban vagy a Tátrában illetve máshol a hegyekben. Ott az emberek szintén rönkházakban élnek elég sokan. A meleg megóvása érdekében a rönkök közé kívülről szárított mohát tömnek és kész a hőszigetelés. Fontos, hogy megfelelően vastagok legyenek a farönkök, hogy jól szigeteljenek.
3/5 anonim válasza:
Mit gondolsz miért jóval olcsóbb mint a többi?
A szigetelése egy borzadály. Már húsz éve sem felelt meg az akkori hőtechnikai előírásoknak. Légzárásuk mára egy nagy 0. ...és rohadtul karbantartás igényesek.
Felújításuk, szigetelésük csak drágább technológiával lehet.
Menekülj!
4/5 anonim válasza:
Én Svédorszågban szereztem åcs szakmåt még a 90es evek vegen. Ha a svedeknek megfelel a hoszigetelese, akkor a Mecsek deli oldalan nem lesz gond vele. Érdemes lenne szakértő velemenyet kérdezni a håzrol. En nem tudnek betonépuletben elni, eleve a hattersugarzas amit kibocsajt beton az valami eszmeletlen. Minél kisebbet vegyél. Ja és ezek a rönképuletek folyamatosan mozognak. Ha ez nem szimpi akkor sztorno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!