Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Rönkházban élni?

Rönkházban élni?

Figyelt kérdés
Pécsett akarok a Mecsekoldalon kis házat venni. Találtam egy tök jó kis rönkházat. Jól felszerelt, lakható és jóval olcsóbb négyzetméterre, mint a tégla házak. Viszont nem tudom, hogy befektetési szempontból megéri-e, mennyire értékálló és a fenntartása milyen? Van aki ilyenben él?

2020. máj. 1. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Minden évben le kell festetni, hogy szét ne rohadjon a fa. Ez egy vagyonba fog kerülni.
2020. máj. 1. 20:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell azt évente festeni, csak egyszer jól beimpregnálni.

Bizonyára jártál már az Alpokban vagy a Tátrában illetve máshol a hegyekben. Ott az emberek szintén rönkházakban élnek elég sokan. A meleg megóvása érdekében a rönkök közé kívülről szárított mohát tömnek és kész a hőszigetelés. Fontos, hogy megfelelően vastagok legyenek a farönkök, hogy jól szigeteljenek.

2020. máj. 1. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Mit gondolsz miért jóval olcsóbb mint a többi?

A szigetelése egy borzadály. Már húsz éve sem felelt meg az akkori hőtechnikai előírásoknak. Légzárásuk mára egy nagy 0. ...és rohadtul karbantartás igényesek.

Felújításuk, szigetelésük csak drágább technológiával lehet.

Menekülj!

2020. máj. 1. 22:18
 4/5 anonim válasza:
75%
Én Svédorszågban szereztem åcs szakmåt még a 90es evek vegen. Ha a svedeknek megfelel a hoszigetelese, akkor a Mecsek deli oldalan nem lesz gond vele. Érdemes lenne szakértő velemenyet kérdezni a håzrol. En nem tudnek betonépuletben elni, eleve a hattersugarzas amit kibocsajt beton az valami eszmeletlen. Minél kisebbet vegyél. Ja és ezek a rönképuletek folyamatosan mozognak. Ha ez nem szimpi akkor sztorno.
2020. máj. 8. 00:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Hogy érted hogy mozognak?
2022. ápr. 10. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!