Aki élt budapesti agglomerációban és Budapesten is, mik a tapasztalataitok? Megbántad, esetleg van, amelyiket biztos nem cserélnéd el a másikra?
Mikor elkezdtem az egyetemet, felköltöztem Pestre albérletbe. 6 évig laktam ott összesen, ezalatt 2 lakásban is, egyszer a belvárosban, egyszer pedig egy külsőbb kerületben.
Azután az agglomerációba költöztem, most is itt élek ~20 km-re Budapesttől.
Fényévekkel, leírhatatlanul jobb a mostani lakhelyem.
Pest számomra elviselhetetlen volt lakhatás szempontjából. Először is irreálisan drága a lakás is és minden más is. De ez még egy dolog... Amit nem bírtam igazából, az maga a város, hogy az egész egy nagy közlekedési csomópont kb... Mindenhol tömeg, zaj, zsúfoltság, még több tömeg, szemét, ürülék, beton, még több tömeg, hajléktalanok, rohanás, őrültek, tömeg. Nincs egy csendes zug, ahol az ember egyedül lehetne a gondolataival.
Most kint lakok a "zöldben", jelenleg is a kitárt ablak mellett ülök, napfény és madárcsicsergés jön be csak. Ha végeztem a munkával akkor kimegyek sétálni egyet az erdőbe. :)
A településen nem jellemző a szemét, a zaj, az ürülék és a többi. Egy nyugis, csendes kis falu. Az ember bármerre indul, perceken belül az erdőben találja magát, ahol nincs egy lélek se.
Sokkal olcsóbb minden, és az egész helynek van egy "chill" atmoszférája.
Pesten belül ajtótól ajtóig 45 percet utaztam suliba, most kereken 1 órát utazok munkába, szóval ilyen téren szerintem semmi jelentősége.
Az egyik pesti plázában bő fél óra alatt ott tudok lenni itthonról, szóval vásárlás, bank, posta, drogéria, mozi, ilyesmik nagyon kényelmesen és gyorsan elérhetőek, nem érzem magam elzárva a világtól.
Semmi pénzért nem költöznék vissza a kaptárba. :)
1: Hol van ez, ahol ennyivel olcsóbb minden?
Mi minden olcsóbb?
Mit dolgozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!