Ti havi fix 500ezres fizetésre mekkora lakáshitelt vállalnátok be?
Ez csak az én fizetésem, páromé 180.
Természetetesen nettó...
150 ezernél többet semmiképpen. Amikor felveszed a hitelt kérdezz rá a végtörlesztés feltételeire.
Ha jól mennek a dolgok akkor tudtok félrerakni és nem kell akár 10 éven keresztül minden fillér kiadást meggondolni, mert a hitel...
Aztán ha tényleg minden jól megy akkor végtörlesztéssel előbb is ki tudtok szállni a hitelből.
Ha meg beült a mennykő akkor egy alacsonyabb törlesztőrészletet könnyebb kigazdálkodni a kevesebb bevételből.
Én így gondolkodtam és 7 év után végtörlesztettem egy 15 éves hitelt.
Hát ha 2 éve kereset havi 500at az 12 millió, ebből félretettél 3-at, akkor a fizetésed negyedéig bevállalhatod a törlesztőt.
(Ha eddig albérleteztél, vagy korábban nem ennyit kerestél akkor meg változtasd a képletet ahogy gondolod.)
Semmit.
Két év alatt félretennék 10 milliót, vagy 3 év alatt 15-öt, és/vagy 5 év alatt 25-öt, és vennék, amit azért kapok.
Menet közben is befektetném, amit addig kispóroltam.
3 hónap alatt 1 milla felett, az már komoly pénzmag.
Semmi okát nem látom eladósodni 20 évre ilyen jövedelem mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!