Egy embernek mekkora lakás az ideális?
Az egészséghez szükséges élettére vagyok kiváncsi.
Pár éven belül költöznöm kell otthonról,örökös lakásnak tervezem, nem lesz családom, nem lesz párom, csak magamnak.
Gondold végig mire használnád az otthonodat. Ha csak aludni jársz haza, vagy nincsenek különösebb igényeid, akkor elég egy garzon, vagy max egy 1,5 szobás lakás, hogy legyen egy kis háló külön, ha esetleg vendéget fogadnál.
Azt is nézd meg jól, hogy hova tudsz pl. bútorokat pakolni majd és hogyan. Ezt sajnos tapasztalatból mondom. Az én lakásom modern elrendezésű és éppen ebből adódóan nagyon kevés jól pakolható szekrény fér el pl. úgy, hogy ne legyen útban. Ezt nem igazán gondoltam végig, amikor megvettem, bár megjegyzem, hogy nem bántam meg a vételt.
Az én lakásom egy 54 nm-es lakás amerikai konyhás nappalival és 2 pici szobával (bár már ketten lakjuk). Egyedül is tökéletes, hiszen van egy kvázi nagy vendég fogadó tér, nappali-konyha, ahol le lehet ülni, beszélgetni, aludhat a szállóvendég, stb. Van egy hálószoba, ami tényleg csak háló és egy dolgozó/gardrób szoba, ahova minden cuccunk el van rejtve, illetve ott tudok/tudunk otthonról dolgozni. Én nagyon szeretek varrni is, ott ezt a hobbit is űzhetem anélkül, hogy mindig el kéne pakolászni. Számomra ez így rendkívül kényelmes volt és még két főre is az.
Később a dolgozó/gardrób funkciója átalakul majd gyerekszobává, akkor már nem lesz olyan kényelmes nekünk, hiszen nem elégíti ki a szükségleteinket. Most a lakás a "gardróbnak" hála szellős és tágas, kevés bútor van és ezt mi így szeretjük.
Ha nem zavar, hogy zsúfolt a lakás a bútoroktól, vagy egy bútor akár több funkciót is ellát, akkor elég egy garzon. Ha egy életre tervezel, akkor én ebben a 1,5-2,5 szobában gondolkoznék a lakás adottságától és pakolhatóságától függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!