Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért nem egy helyre raknak fel?

Miért nem egy helyre raknak fel?

Figyelt kérdés

...minden eladó ingatlant?

Egy ingyenes honlapra, pl. jófogás-ra.

Az eladónak is jó: nem kell több helyre felrakni (idő-energia), figyelgetni esetleg. Tudja, hogy aki keres, itt biztos megnézi.

A vevőnek is jó: nyilván egy helyen látja az összes lehetőséget, nem kell 500 helyet végignézni, ahol ráadásul majdnem ugyanazokkal találja szembe magát újra és újra.

Az ingatlanközvetítőnek nem jó: az eladó és a vevő könnyen kezében tartja így a dolgokat, ergó lecsökkenne rá az igény. Nyilván az ingatlanos is csak ide tudná feltenni a hirdetést.

Tehát, emberek, hogy lehetne egyetlen ingatlanos oldalban megállapodni?

Szerintem nagyon rendszertelen és időrabló a rengetegféle-fajta ingatlanhirdetési hely.

2020. ápr. 20. 14:08
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

A térképet ott találod, amikor kilistázza egymás alatt a találatokat, az első találat felett közvetlenül: Listanézet (amiben vagy) és Térkép - ráklikkelve megjelenik.

Az, hogy a hirdetők közül az eladó ingatlanok közé feltöltenek kiadó ingatlanokat az ügyeskedők, nem a program hibája, hanem a felhasználóé. Akkor már a nem teljes ár feltüntetése is ilyen, ezt bármelyik ingatlanos oldallal megtehetik.

A jófogás hatalmas előnye, hogy ingyenes, mindenki szeretne képeket látni a keresett ingatlanról, és én nem részesítem előnyben sem a fizetős oldalakat, sem az ingatlanközvetítőt, mert a vevővel fizetteti meg az eladó ezeket a kiadásokat is.

Az, hogy valamire több találatot ad, nem észérvekkel alátámasztott állítás, mert simán mehet rossz irányba a "nyáj".

A kérdésem ezért is az ingyenes oldalakra irányult.

2020. ápr. 21. 16:20
 22/23 anonim ***** válasza:

Köszönöm, megtaláltam.

Nehéz volt, mert egy reklám letakarta a fél oldalt, sokáig úgy kellett navigálnom.

Nincs olyan jól megcsinálva a jófogás oldala, kényelmetlen a használata.

"A jófogás hatalmas előnye, hogy ingyenes, mindenki szeretne képeket látni a keresett ingatlanról,"

Először is, nincs olyan, hogy ingyenes. Valakivel mindig megfizettetik az árat. Ha más nem a hirdetőkkel akik szétbarmolják a képemet miközben keresni akarok.

Mindkét oldalon vannak kiemelési lehetőségek, a fizetős hirdetéseket fogod először látni.

Az ingatlan.com-on a képek kb 12 ezerbe kerülnek havonta. Ha eladsz egy többmilliós értéket akkor ez szerintem belefér (cserébe egy ideig kiemelést is kapsz). Megéri ennyit fizetni, hogy egy látogatottabb, felhasználóbarát oldalon legyen a hirdetésed.

"Szerintem nagyon rendszertelen és időrabló a rengetegféle-fajta ingatlanhirdetési hely."

Ebben igazad van. Az ingatlan.com elég.

2020. ápr. 25. 18:52
 23/23 A kérdező kommentje:

Azt hittem, pozitívan értékeled, hogy van térkép, de úgylátom ez már itt nem arról szól, hogy objektíven, racionálisan értékeld az ingatlanhirdető oldalakat, hanem itt már mindenáron ragaszkodsz egyhez. Innen nincs értelme érvelni neked, mert az egóról szólna.

Nyilván nem gondolod komolyan, hogy mindegy, hogy te fizetsz minden hónap elmúltával 12000, 24000, 36000 stb Ft-ot, vagy nem fizetsz semmit. Amúgy nekem semmi nem takar ki, ingyenes reklámblokkoló van a gépemen, javaslom, tegyél fel ilyet. Ebből is látszik, hogy ami ingyenes nagyon is jó tud lenni.

(Nekem az ingatlan.com-on a térképre irányító oldalsó "ikon" olyan, mintha egy reklám lenne, mivel a reklámok helyileg is ott szoktak lenni, azt hittem rá elsőre, és figyelmen kívül hagytam, tehát nekem az nem volt egyértelmű. Én is mondhatnám, hogy nincs jól megírva, de ez szubjektív kijelentés ennyi alapján.)

A kiemelés nekem inkább negatívum.

A felhasználás is "szavazat", tehát aki a fizetős vagy nem fizetős oldalt használja, az a használattal is azt a rendszert támogatja.

2020. ápr. 26. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!