Miért nem egy helyre raknak fel?
...minden eladó ingatlant?
Egy ingyenes honlapra, pl. jófogás-ra.
Az eladónak is jó: nem kell több helyre felrakni (idő-energia), figyelgetni esetleg. Tudja, hogy aki keres, itt biztos megnézi.
A vevőnek is jó: nyilván egy helyen látja az összes lehetőséget, nem kell 500 helyet végignézni, ahol ráadásul majdnem ugyanazokkal találja szembe magát újra és újra.
Az ingatlanközvetítőnek nem jó: az eladó és a vevő könnyen kezében tartja így a dolgokat, ergó lecsökkenne rá az igény. Nyilván az ingatlanos is csak ide tudná feltenni a hirdetést.
Tehát, emberek, hogy lehetne egyetlen ingatlanos oldalban megállapodni?
Szerintem nagyon rendszertelen és időrabló a rengetegféle-fajta ingatlanhirdetési hely.
# 5/: megbonyolítja...???
Akkor neked arany életed lehetett volna a szocializmusban, ahol csak az Állami áruház létezett. :-D
4-es vagyok
Mondjuk mi a Balatonnál vettük így a nyaralót...
Itt az Ingatlan.com ártételei:
Dehogy annyi, a jófogás kb mindenben rosszabb.
Nem lehet térképen keresni, ha 4 szobásat állítasz be minimumnak akkor a 3+1-eset nem találja meg (külön kellene állítani a félszobákat, de akkor az 1+3-asnál nem találná meg a 2+2-eset), nincsen hasonló ingatlanokhoz hasonlítás négyzetméterárban. A jófogás egy nímand az ingatlan.com-hoz képest.
Most van az ingatlan.com és más semmi (máshol nem érdemes nézni).
(előző vagyok):
Nem lehet a bérleti jogot kínálókat sem kiszűrni, a keresési feltételek is hiányosak az ingatlan.com-hoz képest, szóval a jófogás tényleg használhatatlan ha nagyjából tudod, hogy mit szeretnél.
Jófogáson van térképes nézet, és lehet szűrni, hogy kiadó vagy eladó.
Szobaszámot nem próbáltam, nekem nem szükséges ez a funkció.
De az eladó meg kiadó nem ugyanaz, mint az eladó bérleti jogot vagy eladó tulajdonjogot.
Szerintem idegesítő, ha eladó lakást keresel és olyan találatokat dob fel ahol az eladó, hogy bérelhesd az adott ingatlant.
Téged nem érdekel a szobaszám. Mást meg igen (pl van aki olyan lakást keres, ami minimum 3 vagy 4 szobás, a 4 szobásnál nekik jó az 1+3, a 2+2, de ezt a jófogáson egy 4 szobásra beállítva nem találja meg).
A térképes nézetet hol látod a jófogáson? Mert én nem találom (lehet, hogy én vagyok h*lye, de ha én nem találom akkor az oldal nincs jól leprogramozva, mert a lehetőség el van rejtve rajta).
Ugyanolyan keresési feltételek mellett (3. kerület, min 4 szobás, min 80 nm-es lakás max 70 millióért)
jófogás: 43 találat
ingatlan.com: 128 találat
(Ok, lehetnek átfedések, de akkor is jobbnak tűnik az ing.com, minden tekintetben.)
Tehát igazad van, felesleges a sok weboldal, ha nem ad hozzáadott értéket az ingatlan.com-hoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!