Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » VIII kerület, Kis Stáció utca...

VIII kerület, Kis Stáció utca mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
Ott fogok lakni, 24 éves nőként.
2020. ápr. 13. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Egész Budapest biztonságos, időszakosan bizonyos utcák hirhedtek, de ott is tudható, mi az áldozati magatartás, amit ha nem követsz, biztonságban vagy ott is.

Ennyit az utcai történésekről.

Az ottlakás minőségét gyakorlatilag 100%-ban a közvetlen szomszédaid határozták meg, mint a világon mindenhol.

A Kis Stáció az belváros, a Nagykörútnál van, nem szép, ott a hajléktalanszálló, ingyen ételosztásnál nagy sor, van turistamozgás is erősen, vizelnek a falra, de biztonságos.

2020. ápr. 13. 20:01
 2/9 anonim ***** válasza:
Különben hogy csöppensz oda minden infó nélkül? Hogyhogy nem te választod ki a saját lakhelyedet?
2020. ápr. 13. 20:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszélyes. Nyilván nem a legelitebb környék, de Bp nagy része ehhez hasonló.

"Egész Budapest biztonságos, időszakosan bizonyos utcák hirhedtek, de ott is tudható, mi az áldozati magatartás, amit ha nem követsz, biztonságban vagy ott is."

Hát ezen azért kétszer is felröhögtem. Egyáltalán nem biztonságos egész Budapest, és ha "áldozati" magatartás miatt megtámadnak, akkor rohadtul nem te vagy a hibás, hanem a támadó, tehát valószínűleg a környék is rossz.

Nehogy már áldozati magatartásnak tarsd azt, hogy valaki nem 2 méter magas és 120 kg, sőt még képes egyedül is kilépni az utcára. Milyen nem áldozati magatartás szükséges ahhoz, hogy ne álljon körbe 4 betotálozott kancigány éjszaka, munkából hazafele menet? Legyen a válladon egy szögekkel kivert baseball ütő?

Még egyetemistaként laktam olyan koliban, aminek az udvarán konkrétan megerőszakoltak valakit. Ettől független eset, hogy lakott arrafele egy szatír is, aki az egyedül sétáló diáklányokra pályázott. A rendőrök nyilván nem találták meg, végül a kollégium fiú lakói kezdtek el csoportokba verődve mászkálni éjszakánként. Hála égnek nem laktam ott sokáig, szóval nem tudom, hogy megtalálták-e végül...

A közelben lévő villamos pedig a Népszínház utcát kötötte össze valamelyik börtönnel (Melyik van Kőbánya fele? Fejből meg nem mondom.) Az egész villamosvonal egy fertő volt. És erre nem lehet azt mondani, hogy régen volt, tán igaz se volt, mert csak pár éve végeztem, még mindig ugyan olyan lepra. Ezt te nem tartanád veszélyes környéknek?

Persze, olyan környékek nincsenek, mint az amerikai gengszterfilmekben, de nehogymár csak az számítson veszélyesnek, ahová a rendőrök is csak csapatszállító busszal mernek menni.

2020. ápr. 13. 22:54
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

"Nehogy már áldozati magatartásnak tarsd azt, hogy valaki nem 2 méter magas és 120 kg"

Hát én 20-40 kilós kislányként jártam világéletemben egyedül Budapesten éjjel is, és sose támadtak meg.

Azért mert konkrétan embert nem támadnak meg Budapesten soha.

Vagyoni jellegű bűncselekmények léteznek csak, egyik jellemző, hogy lekapnak rólad láncot - ennél az áldozati magatartás, hogy elmész abba az utcába andalogni éjjel nyitott kabátban, aranylánccal a nyakadban, amiről konkrétan tudni, hogy drogot árulnak, tehát a kétségbeesett drogosok is ott vannak, és ezért ott ilyen rablások vannak.

Akkor letéphetik az arany ékszereidet.

2020. ápr. 13. 23:11
 5/9 anonim ***** válasza:
5%

"aminek az udvarán konkrétan megerőszakoltak valakit"

ennek egy kicsit olvass utána.

Az erőszakolóknak csaknem 100%-a ISMERŐS vagy CSALÁDTAG.

Nem fog egy ismeretlen leteperni az utcán egy idegent.

Soha nem is hallottam ilyenről.

2020. ápr. 13. 23:13
 6/9 anonim ***** válasza:
50%

"Az egész villamosvonal egy fertő volt."

Igen, koszos. És konkrétan a Népszínház utca az a köztudott drogközpont, amiről a korábbi hozzászólásokban beszéltem.

Tehát ott villamosozgatni éjjel 2-kor feltünővé tett aranylánccal a nyakadban áldozati magatartás, mert letéphetik a nyakadból. Más bajod nem lesz.

2020. ápr. 13. 23:16
 7/9 anonim ***** válasza:
50%

3: Nem, nem tartom áldozati magatartásnak, hogy nem vagy 120 kiló.

Mondjak példákat még?

Konkrét áldozati magatartás például úgy felszállni a 6-os villamosra, hogy nem húzod be a táskádon a cipzárt, kezedben tartod a telefonodat, pénztárcádat, más értékedet.

Behúzott cipzárral is mindig szorítani kell a hónod alatt és fél szemmel szemmel tartani az értékeidet.

Áldozati magatartás pl. megállni autóval a pirosban a Hős utca 15 előtt úgy, hogy ridikülöd az ülésen és az ajtó, ablak nincsen zárva.

Áldozati magatartás elmenni egy furgon és egy ház közti keskeny résen akkor is, ha nem áll ott ember,

egy autó és a ház közti keskeny résen, ha a kocsiban többen ülnek nálad erősebbek, esetleg ki is van nyitva az ajtó a ház felé.

Áldozati magatartás kisgyereket egyedül az utcán hagyni babakocsiban, miközben bemész az üzletbe.

2020. ápr. 13. 23:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj már meg egy hozzászólásban válaszolni egy hozzászólásra, mert ez így olvashatatlan.

Tehát ha bemegyek egy rossz hírű utcára, akkor a te logikád szerint én MINDENKÉPPEN áldozati magatartást követek el. És ha ott lakok, akkor mi a jó fitty fenét csináljak? Pont ezért tette fel a kérdező a kérdést, mondjuk a válaszaid emiatt teljesen ellent is mondanak egymásnak, hiszen felsorolsz több környéket, ami szerinte veszélyes. (Veszély alatt meg ne a közvetlen életveszélyt értsd, mert abszurd ezzel hárítani.)

"Az erőszakolóknak csaknem 100%-a ISMERŐS vagy CSALÁDTAG."

Aláhúzzam a csaknem szót a mondatodban, vagy magad is megtalálod?

Egyébként elismerem, hogy sokszor ismerős a tettes, de hogy közel sem 100%-ról beszélünk az is biztos. Mindenesetre nem ártana egy statisztikát mutatnod erről, lehetőleg olyat ami a magyar viszonyokkal foglalkozik.

És totál feleslegesnek érzem a saját igazamat bizonygatni. Te laktál ott, vagy én?

"Konkrét áldozati magatartás például úgy felszállni a 6-os villamosra, hogy nem húzod be a táskádon a cipzárt, kezedben tartod a telefonodat, pénztárcádat, más értékedet."

Kib..szottul ez a rossz környék definíciója :D Ha valahol nem veheted elő a telefonodat vagy a tárcádat, az nagyon-nagyon-nagyon veszélyes hely. Mondjuk a 6-os villamos pont nem ilyen.

Értem én hogy mire gondolsz, természetesen nem hagyunk nyitva az utcán autót meg hasonlók, de ott ahol neked a táskádat a hónod alatt kell szorongatni, az bőven kimeríti a veszélyes környék definícióját... Te ezt nagyon erősen túltolod.

2020. ápr. 14. 00:40
 9/9 anonim ***** válasza:
97%

"Hát én 20-40 kilós kislányként jártam világéletemben egyedül Budapesten éjjel is, és sose támadtak meg.

Azért mert konkrétan embert nem támadnak meg Budapesten soha."

De jó! Szólok is a haveromnak akit hátulról leütöttek, de ki nem raboltak, csak összeverték, hogy ez meg se történt vele. Nem ismerős vagy haragosa volt, szimplán szociopata.

Nameg engem sem megvertek évekkel ezelőtt a verés puszta öröméért. Ez szerencse!

Viccet félretéve, téged azért nem támadtak meg, mert szerencsés vagy.

Kérdezőnek: annyira nem gáz az a környék.

2020. ápr. 14. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!