Mi a véleményetek az olyan házról, aminek a hátsó fala közvetlenül a telekhatáron fekszik, és a WC ablakból a hátsó szomszéd udvarára nyílik a kilátás?
Nálunk tilos volt telekhatárra építkezni. A garázst szerettük volna a telek sarkába rakni, amennyire csak lehet, hogy előtte maradjon egy kis hely. De csak úgy engedélyezték, ha a telekhatártól 80 centi távolság van. Így a garázs mellett és mögött most van egy semmire nem használható "folyosó", ami jó pár négyzetmétert levesz az amúgy sem nagy telekből.
Felénk elég kicsik a telkek és nagyon sűrű a beépítettség. A szomszéd háza így is 6 méterre van a miénktől. Ez a távolság nem oszt, nem szoroz semmit. Így is mindent hallanak. A mi konyhaablakunk az ő teraszukra és bejáratukra néz. Gyakorlatilag egymás szájában élünk. Én is szívesen laknék egy hatalmas erdő közepén, ahol hallótávolságon kívül vannak a szomszédok, el lehet vonulni a kiváncsiskodástól. De ha csak 300-400-500nm-esek a telkek, akkor ez van sajnos...
Az én wc ablakom a közös udvarra nyílt..
Belátni nem lehetett, mert magasan volt és kicsi, de elég hülyén éreztem magam a vécém, amikor a szomszéd egy méterre onnan napozott.:( Ilyenkor becsuktam az ablakot.
Aki """"csoro"""", ne válogasson. Ha most nincs jobb, de jó helyen, szép, élhető környéken van, és telik rá, akkor szerintem okés lehet.
De amúgy egyébként, gondolom, azért magasabban van az ablak, meg pl ilyen helyeken nem azzal szórakoznak, hogy mindenféle hülyeségeket bedobálnak csakúgy heccből a szomszédok ablakán; úgyis majd rax rá szúnyoghálót, azt csövi. Üveget meg ilyen tejüveget, vagy mit rakjál rá, ami ilyen homályos, vagy valami dombornyomott minta van rajta, és még azonfelül homályos, de amúgy úgyse a nemiszervednél van az ablak, hanem valami szemmagasságban lesz a szobából nézve -gondolom; és kintről a szomszédtól nézve meg nem szemmagasság, hanem azért valamivel föntebb talán; tehát teljesen rendben van. Ha akarod, akkor csináltasd meg úgy, hogy nyíljon befelé az ablak, és legyen rajta még rács is, és akkor nem repülnek be a fókák,meg a szomszéd gyerekek se tudják labdával véletlen kirúgni az üveget. És tényleg legyen rajta szúnyogháló is,mert okés, hogy a fókák nem repülnek be rajta, de azért lehetőleg a bogarak se, mert az idegesítő; azt onnan belóg a hálószobába, ozt egész éjjel ott zümmög. Nem jó az. Tehát ilyen házzal szerintem nincs semmi baj, szerintem tökre rendben van. Ha meg olyan helyre költözöl, ahol potenciálisan lesz kutya, hát most Istenem... Este max becsukod. Nekem amúgy nyáron pl olyankor kell becsukni a hálószoba ablakot, hogyha ilyen bazinagy vihar van, hogy zubog az eső, esetleg villámlik is. Egy kutyát meg lehet szokni. Nekünk is itt volt a gyerekszobánk előtt közvetlenül a kutya. Tehát kinéztünk az ablakra, és ott volt, ahol ő szokott sokat lenni, meg ott ugatott, ha hallott valamit, na, és szal mi tök jól tudtunk aludni tőle. Meg szal hozzá lehet szokni a zajokhoz. Hogy az ember megszokja pl , hogy az nem veszélyforrás,és akkor nem riad fel rá már. Ha fáradt vagy, akkor úgyis tudni fogsz aludni. Meg pl tudok olyat, akiknek nagyon kicsi túlzással, tehát jóformán az ablakuk alatt megy el a hév, és azt mondták, meg lehet szokni, tehát nem zavaró, tudnak aludni tőle. Meg amúgyis pl, ha mondjuk akkora vihar van, hogy hangos; akkor becsukod az ablakot. Egyébként ha kicsi a telek, tehát nem olyan széles, akkor szerintem simán ez bárhol így van, hogy tisztán lehet mondani, mit mondanak a szomszédos telken. De mondjuk pl mellette fal van végig, nem? Vagy valami kerítés. Szal oda meg el tudtok bújni, ha épp nem a szomszéddal akartok beszélgetni. Szal vannak valam i válaszfalak, válaszkerítések, nem? Meg szerintem ha a szomszéd kapál, annak a hangja nem vészes. AMúgy pl meg lehet nézni esetleg, hogy áll-e jobb lehetőség a rendelkezésedre, és ha nem akkor lehet, hogy ezt praktikus lehet megvenni,ha telik is rá; de jó, mondjuk oké, nyilván nem kell semmit elkapkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!