Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy sikerült saját lakást/ház...

Hogy sikerült saját lakást/házat vennetek?

Figyelt kérdés
2020. febr. 29. 21:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt munkából és spórolásból szülői segítséggel, a másodikat már teljesen saját erőből.
2020. márc. 1. 11:20
 12/22 anonim ***** válasza:
86%

18 évesen kp-re vettem az első házamat.

2 nap alatt sikerült összerakni. Minden klappolt egy darab se hiányzott az 500 db-os Legoból.

2020. márc. 1. 12:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Spórolással, minimális önerővel, hitelre. Kötöttünk mellé 4 db lakástakarékot, illetve spórolással előtörlesztettünk is valamennyit. Mire minden lakástakarékunk lejárt, kifizettük a hitelünket.
2020. márc. 1. 12:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Arra jutottam kell felvennem 20 millió hitelt 30 évre, 10 éves periódussal. 10 évnél végtörlesztek hitelkiváltós hitelből, amit valószínűleg megint 10 éves kamatperiódusra venném fel. Így 20 év után marad kb 2,5-3 millió amit megint kiváltok egy másik max 5 éves hitellel.

Az önerő pedig spórolásból van. Ha minden jól megy az idén ősszel alapozás kezdődik. Ahogy az idő engedi, kb 2020 febr vége felé pedig elkezdik faszerkezet összeállítását.

Telek megvan kb 75 hasznos m2 lesz. kb 26-28 millióból kulcsrakész lesz. + bútorok amire 3 at számoltam, ebből kb 1,5 csak a konyha, kb 1 a gardróbok, és kb 0,5 marad az ülőgarnitúrára

2020. márc. 1. 16:47
 15/22 anonim ***** válasza:
*2021 február a faszerkezet építés
2020. márc. 1. 16:48
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Első lakásom 18 évesen lett meg (2010), akkor volt már diákmunkából összegyűjtve 1,5 millió forintom, apukám ötlete volt, hogy ne autóra vagy albérletre költsek, felvett 3 m ftot, és vettünk egy 36 nm BP külvárosi garzon lakást, amíg be nem költöztem, ki volt adva albérletbe, abból volt fizetve a hitel, 20 évesen költöztem be, onnantól fizettem a részleteket, kB. 23 éves koromra ki is fizettem a fennálló tartozást, és vettem egy garázst is (akkor az volt 350e Ft) A lakást hamar kinőttük, mert 21 évesen megszületett az első lányom, tavaly tavasszal meghirdettük a lakást, 21,5m Ft elkelt +1 m Ft a garázs (1,1 m Ft volt az ingatlanos díja), 26 m ftert vettünk egy nagyobb de lepukkant lakást amire azóta 1 m ftot költöttünk (nyílászárók stb), ezt önerőből tettük hozzá, nem vettünk fel csokot, hitelt stb, de a csok jó lehetőség lett volna, mert már születik a 2. Lányom hamarosan, de majd legközelebb, ha költözünk úgy nézünk lakást direkt, hogy kihasználhassuk ezeket a lehetőségeket,addig teszünk félre továbbra is, ahogy eddig.
2020. márc. 2. 07:39
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Meló, spórolás=sok mindenről lemondás, hitel.
2020. márc. 3. 14:20
 18/22 anonim ***** válasza:
80%

Kulfoldi munka, penzugyi tudatossag kicsi szuloi segotseg plusz amina fontos nem csak munkaberre hagyatkoztam. Megadtam megadom az eselyt arra is hogy munkanelkul penzt keressek.

Mivel?

Vaterara toltok fel dolgokat amiket olcson megveszek bolhaliacokon plusz nyaranta magam is arulok regisegvasarokba igy van hogy osszejon vatrtabol 10-40.ezer haszn nyaron plusz mwg a paicozas olyan 70 ezerrel tobb.a bidzse akkor

2020. márc. 4. 13:00
 19/22 44zoltan válasza:
78%
Dolgozom 30 eve es félrerektam a fizetésemből. Hát 30 év kellett hogy vegyek egyet. Mert Magyarország jobban teljesít.
2020. márc. 6. 09:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Spórolás, befektetés (a legkisebb összeget is), hitel (befürdéssel, de kijövéssel), szorgalom

Semmilyen támogatást nem kaptunk a szüleinktől, mindketten mindig 100%-osan bejelentett, hivatalos multialkalmazottak vagyunk/voltunk.

Első fizetésem nettó 11 ezer forint volt (igen, tizenegy, nem elírás). Anyáméknak abból leadtam 5-öt (kérés nélkül). És minden egyes fillért félretettem (akkor még postbank takarékcsekk).

Mindenbe beleléptem (pl. önsegélyező, önkéntes nyugdíj, ami később számított).

Mivel hajtottam, 7 év után kaptam cég által támogatott OTP hitelt, abból minigarzont vettem, amit később jó áron el tudtam adni, jó alap volt.

Rengeteget gyűjtögettünk, nem szórtuk a pénzt, de nem is nyomorogtunk (pl. nekem nem kellett Nike cipő, meg Pierre Cardin ing, de nem jártam melegítőben sosem).

Aztán mikor volt alap, felvettünk egy jó nagy hitelt, ami svájci frank lévén 40 mFt felé is ment(!)

Majd tovább hajtottunk, forintosítottunk, lakástakarékba tettünk, éltünk és most jó.

Ja, sokat dolgotam a ház építésében de nem éptettem fel, hanem szakemberek.

Nem bűvészet, csak nem azt kerestük, hogy miért nem lehet valamit, hanem, hogy hogyan.

Nem "magyar valóságozunk", nem kesergüng. A magyar valóság egyébként fura. Mindenki kesereg, hogy külföldön jobb, meg sosem lesz lakása. Külföldön nagyon keveseknek van lakása. Ott a bérlet a leginkább megszokott, itt az el sem képzelhető (nekem sem, nem vagyok álszent). Viszont a magyar valóság az, hogy ha a kesergésre fordított energiát tettekre váltanánk, akkor ha nem is könnyedén, de meg lehet oldani mindent.

2020. márc. 6. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!