Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Menjek külföldre dolgozni 2-3...

The Best Nr.1 kérdése:

Menjek külföldre dolgozni 2-3 évet? Vagy maradjak itthon?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy hamarosan végzek a sulival és mivel nincs tervben az egyetem ezért úgy gondoltam hogy keresek munkát. De mivel nincs az a szerencsém hogy legyen egy valamilyen támogatásom ezért a saját lábamra szeretnék állni. Albérlet és valahogy megélek egy hónapról a másikra? Külföld és kigyűjtök egy kisebb lakásra és 22 évesen itthon megpróbálom? Mit kellene csináljak? Fontos döntés előtt állok és bizonytalan vagyok. Egyedülálló fiú vagyok,előttem még az élet úgymond,de azért megszeretném gondolni hogy mit hogyan teszek.

2020. febr. 29. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Menj, láss világot, csak előnyöd származik belőle. 2-3 év gyorsan elröppen.
2020. febr. 29. 20:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is hasonlóan gondolom. Főleg,hogy úgymond nincs senkim,még barátnőm se. Nem vagyok nagyravágyó,nem szeretném a fél életemet külföldön tölteni. De egy előrelépés kell,és ez most nekem egy kisebb lakás lenne, majd egy átlagosan jó munkahelyet keresni és valahogy szembenézni az élettel. Majd ha úgy alakulna hogy családom legyen az más dolog,de így hogy csak egyedül vagyok szerintem ha 22 éves koromra ezt megtudnám valósítani akkor az jó lenne. Utána meg lesz valami
2020. febr. 29. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem menj, mindenképpen előnyödre válik. De. Jól értem, most érettségizel? Ezek szerint diploma nélkül szeretnél olyan állást, amiből 4 év alatt megkeresel egy lakásra valót úgy, hogy közben albérletet is fizetsz? Ez nem lesz könnyű, úgyhogy alaposan nézz utána a lehetőségeknek, nehogy nagy csalódás legyen a vége.
2020. febr. 29. 20:47
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Menjél, hosszú távon csak profitálhatsz belőle.
2020. febr. 29. 21:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értek egyet ezzel. Friss az agyad, most tanulj még. Nem feltétlenül kell egyetemre menni, de egy jó szakmát szerezhetnél, úgy is hatalmas a szakemberhiány Európa szerte. Ma már egy érettségi szinte alap, semmit nem ér. Egy jó szakmával több lehetőséged lenne és jobban is keresnél.

Ha most kimész valami kulimelót csinálni külföldre, összeszedsz valamennyi lóvét, az tök jó. De hazajössz és utána mi lesz? Szenvedni fogsz.

2020. márc. 1. 12:53
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

Menj, és ha lehetőséged van, akkor maradj is kint.

Én 12 éve jöttem Kanadába feleségemmel, diplomásak vagyunk. Nem volt egyszerű, de kaptunk munkát. Itt az otthoni fizetésem 10-szeresét kapom, feleségem is. Nem bántuk meg, és soha nem tervezünk vissza menni. Megkaptuk a kanadai állampolgárságot, a gyerekek már itt születtek, és nem tanítjuk őket magyarul, angol és francia nyelven beszélnek. Soha ne tudják meg milyen magyarországon élni.

2020. márc. 5. 12:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Én arra is gondoltam,hogy mondjuk csak 1 évet mennék külföldre, majd mikor haza jövök akkor elvégzek egy OKJ képzést mondjuk. De ez sem lenne egyszerű,mivel nem tudom hogy mondjuk lehet dolgozni is addig valamit ameddig végzem az OKJ-t,vagy jobb csak arra öszpontosítani és úgy felfogni mintha "még suli lenne"?

Mert tényleg a fenti válaszolónak is igaza van egyfelől. Mondjuk keresek pénzt,de azt elköltöm,utána pedig dolgozni kell ugyanúgy itthon is. Ez az OKJ segít? Vagy nem éri meg elvégezni?

2020. márc. 6. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!