Menjek külföldre dolgozni 2-3 évet? Vagy maradjak itthon?
Én nem értek egyet ezzel. Friss az agyad, most tanulj még. Nem feltétlenül kell egyetemre menni, de egy jó szakmát szerezhetnél, úgy is hatalmas a szakemberhiány Európa szerte. Ma már egy érettségi szinte alap, semmit nem ér. Egy jó szakmával több lehetőséged lenne és jobban is keresnél.
Ha most kimész valami kulimelót csinálni külföldre, összeszedsz valamennyi lóvét, az tök jó. De hazajössz és utána mi lesz? Szenvedni fogsz.
Menj, és ha lehetőséged van, akkor maradj is kint.
Én 12 éve jöttem Kanadába feleségemmel, diplomásak vagyunk. Nem volt egyszerű, de kaptunk munkát. Itt az otthoni fizetésem 10-szeresét kapom, feleségem is. Nem bántuk meg, és soha nem tervezünk vissza menni. Megkaptuk a kanadai állampolgárságot, a gyerekek már itt születtek, és nem tanítjuk őket magyarul, angol és francia nyelven beszélnek. Soha ne tudják meg milyen magyarországon élni.
Én arra is gondoltam,hogy mondjuk csak 1 évet mennék külföldre, majd mikor haza jövök akkor elvégzek egy OKJ képzést mondjuk. De ez sem lenne egyszerű,mivel nem tudom hogy mondjuk lehet dolgozni is addig valamit ameddig végzem az OKJ-t,vagy jobb csak arra öszpontosítani és úgy felfogni mintha "még suli lenne"?
Mert tényleg a fenti válaszolónak is igaza van egyfelől. Mondjuk keresek pénzt,de azt elköltöm,utána pedig dolgozni kell ugyanúgy itthon is. Ez az OKJ segít? Vagy nem éri meg elvégezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!