Ha elköltözök külföldre akkor rezsit le tudom mondani itthon a házamról?
Attól függ. Lakótelepi lakásban lakom, fél évig voltam külföldön. A közös költséget kellett fizetni, a vízfogyasztásom 0 volt. Áram, telefon dettó.
Távfűtést viszont kellett fizetni, mert itt egyéni mérő sincs.
Lemondani nem lehet, max, ha leszerelteted az órákat. Egyébként van egy alapdíj, amit mindig fizetni kell. Ahogy az előző is írta, közös költség, és távhő mindig van, ha olyan a lakás.
Ha családi ház, akkor ki kell köttetni mindent. mondjuk lakatlanul baromira le fog amortizálódni a kégli.
Ha csak valami jelképes összegért kiadod már akkor is jobban jársz. Háznak is jobb ha laknak benne, télen fűtik, szellőztetnek.
Plusz a ki be kötések macerától is mentesülsz.
Én is azt akartam írni, mint az előző. utalj az szolgáltatóknak évente pár ezer ft-ot az alapdíjakra.
Ami órával mérhető, az értelemszerűen nem kerül több kétségbe ezen felül.
Nálunk a szemétszállítást maximum 3 hónapig lehet külön kérvény benyújtásával szüneteltetni. Ezen felül amíg a neveden van a ház, ugyan úgy kötelező szemétszállítást fizetni, még ha nem is laksz benne és egy deka szemetet nem teszel ki.
Ezen kívül nálunk van ingatlanadó is, amit a helyi önkormányzatnak fizetünk. Ez is több tízezer forint évente.
De végülis ezeket is be tudod fizetni külföldről utalással. Itthoni ügyeket is tudsz intézni, hiszen telefon, e-mail, posta ott is van.
Ha kikötteted a vizet, villanyt, a visszakötés sokba kerül.
A vízre kb. 400 Ft-t fizetsz havonta, még ha nincs is fogyasztásod. A kábel tv-t, vezetékes telefont mondd le, a szemét díjat úgyszintén. A villanynak is van azt hiszem, egy alapdíja.
"szemét díjat úgyszintén"
Már ha lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!