Hogy adjam át az ingatlant, ha közben romlott az állapota?
Eladtam a régi családi házamat, de az átadás csak kb. 2 hónap múlva lesz, mert a vevő hitelre veszi meg és várjuk, hogy a bank átutalja a pénzt.
A ház kb. 80 éves, eddig nem volt semmilyen baj vele. Mivel nem ott lakom, ismerőseim tanácsára 9-10 fokon fűtöttem, hogy ne fagyjon be semmi.
Most elkezdtem kiüríteni a házat, eladtam a bútorokat és miután kivitték, két helyen vizesedést találtam a falakon.
A vizesedések ott vannak, ahol a bútor nagyon rá volt tolva a falra a túloldalon pedig hideg a fal. Azt hittem, hogy csak lecsapódott a pára, de a vizesedés a padlótól felfelé van, ezért többen is azt mondták, tönkre ment a szigetelés.
Most ki vagyok készülve, mert már majdnem foglalóztam egy nagyon szép lakást, amit a vételárból vennék meg.
Mihez kezdjek?
Ilyen helyzetben mi lesz? A vevő már igényelte a hitelt és a saját lakását is eladta, hogy kifizethesse a házat. Nekem pedig foglalót fizetett. :-(
Még nem tudja, hogy mi történt, én pedig most rendesen befűtöttem a házban 24 fokra és gyakran szellőztetek, abban a reményben, hogy hátha kiszáradnak a falak... Nem akarom átverni, csak reménykedem, hogy csak a pára lecsapódott a hideg falaknál, mert csak ott nedves, ahol a túloldalon nagyon hideg a fal. De, ha mégsem?
Nem tudom otthagyni a hősugárzót, felügyelet nélkül. Nem ott lakom és nem is vagyok közel. Ezért fűtöttem be most 24 fokra.
Egyébként, a házban fűtöttem folyamatosan, már november elejétől, de csak 9-10 fokon. Ez kevésnek bizonyult.
Hívd fel az ügyvédet, akinél szerződtetek, és kérdezd meg!
Sajnos arról van szó, elállhat a vevő a vételtől, és a foglaló visszajár. Senki nem hibás, ezért az eredeti anyagi állapot áll vissza, ha eláll a vételtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!