Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogy adjam át az ingatlant,...

Hogy adjam át az ingatlant, ha közben romlott az állapota?

Figyelt kérdés

Eladtam a régi családi házamat, de az átadás csak kb. 2 hónap múlva lesz, mert a vevő hitelre veszi meg és várjuk, hogy a bank átutalja a pénzt.

A ház kb. 80 éves, eddig nem volt semmilyen baj vele. Mivel nem ott lakom, ismerőseim tanácsára 9-10 fokon fűtöttem, hogy ne fagyjon be semmi.

Most elkezdtem kiüríteni a házat, eladtam a bútorokat és miután kivitték, két helyen vizesedést találtam a falakon.

A vizesedések ott vannak, ahol a bútor nagyon rá volt tolva a falra a túloldalon pedig hideg a fal. Azt hittem, hogy csak lecsapódott a pára, de a vizesedés a padlótól felfelé van, ezért többen is azt mondták, tönkre ment a szigetelés.

Most ki vagyok készülve, mert már majdnem foglalóztam egy nagyon szép lakást, amit a vételárból vennék meg.

Mihez kezdjek?

Ilyen helyzetben mi lesz? A vevő már igényelte a hitelt és a saját lakását is eladta, hogy kifizethesse a házat. Nekem pedig foglalót fizetett. :-(

Még nem tudja, hogy mi történt, én pedig most rendesen befűtöttem a házban 24 fokra és gyakran szellőztetek, abban a reményben, hogy hátha kiszáradnak a falak... Nem akarom átverni, csak reménykedem, hogy csak a pára lecsapódott a hideg falaknál, mert csak ott nedves, ahol a túloldalon nagyon hideg a fal. De, ha mégsem?

2020. febr. 3. 07:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
68%
Ő baja ha 100 eves hazat nem akkor nez meg ha ki van pakolva
2020. febr. 3. 07:41
 2/19 A kérdező kommentje:
Értem, de ez jogilag is így van?
2020. febr. 3. 07:42
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Eddig rá volt tolva a szekrény, és nem volt fűtve. Most befűtötted. A leírás alapján ez inkább hőhíd, mint szigetelés. Ha van hősugárzód, állítsd rá a vizesedés helyére, hátha kiszárad. Ha valóban hőhíd, azt csak a fal külső szigetekésével lehet véglegesen megszüntetni, és hideg időben jön elő.
2020. febr. 3. 07:46
 4/19 A kérdező kommentje:
Egyébként, nem tartom korrekt dolognak azt, hogy a tulajdonos egész télen saját költségén és felelősségén fűti a házat, azért mert a vevőnek nincs készpénze és hitelre veszi meg. De, ezzel nem tudtam mit tenni, mert nagyon kevés komoly érdeklődő volt és mindegyik csak hitelre vette volna meg, ugyanilyen feltételekkel.
2020. febr. 3. 07:47
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom otthagyni a hősugárzót, felügyelet nélkül. Nem ott lakom és nem is vagyok közel. Ezért fűtöttem be most 24 fokra.

Egyébként, a házban fűtöttem folyamatosan, már november elejétől, de csak 9-10 fokon. Ez kevésnek bizonyult.

2020. febr. 3. 07:51
 6/19 anonim ***** válasza:
50%
Én örülnék neki ha valaki, még ha hitelre is megvette a 80+ éves házat... nagy felelőtlenség manapság ilyet venni... vagy nagyon kevés pénze volt / van, vagy igénytelen. Nem felújítani akarja, mert akkor nem hitelezett volna... tehát nem felújítási alapnak vette.
2020. febr. 3. 08:25
 7/19 anonim ***** válasza:
50%
Orulj hogy megvette,lehet ha megnezi ujra, lemondja. Attol fugg mi van az adaaveteliben
2020. febr. 3. 08:39
 8/19 A kérdező kommentje:
Pedig azt állítja, hogy fel akarja valamilyen szinten újítani.
2020. febr. 3. 08:39
 9/19 mindentudó99 ***** válasza:
Vájog?
2020. febr. 3. 09:57
 10/19 anonim ***** válasza:

Hívd fel az ügyvédet, akinél szerződtetek, és kérdezd meg!

Sajnos arról van szó, elállhat a vevő a vételtől, és a foglaló visszajár. Senki nem hibás, ezért az eredeti anyagi állapot áll vissza, ha eláll a vételtől.

2020. febr. 3. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!