A lakások ára valóban csökkenni fog Budapesten?
16: Csak ez úgy működik, hogy aki ténylegesen el is akar adni, az a jelenlegi árak alá lövi be az ingatlanát. Budapesti családi házak némelyikénél már most látom, hogy levették a hirdetést és 10-15%-al alacsonyabb áron visszatették. De még így sem veszik meg.
Használt ingatlanok esetében nem tartom lehetetlennek a 20-30%-os csökkenést sem.
23:
Mihez képest nézed a csökkenést?
Vegyünk pl. egy garzont az Astoriánál.
Ennek a forgalmi értéke ha 2014-ben júniusban 7 M volt, akkor azóta
2015 jún. 11 M
2016 jún. 16 M
2017. jún. 20 M
2018 jún. 24 M
2019 jún. 29 M
2019. nov. 32 M
2020. febr. 33 M
És ha nem megy el 32,9-re hirdetve 31-ért, akkor meghirdeti 29,9-ért és elmegy 29-ért.
Akkor ez most árcsökkenés?
Szerintem nem.
Szerintem ez akkor is több, mint négyszeres ár az eladónak, aki 2014-ben megvette.
Ezért nem értem, miféle árcsökkenésről beszélnek itt a vásárlók.
Nem tudnak számolni?
A drágulás kisebb, mint tavalyelőtt, de drágul most is az, ami kelendő és értékálló.
Menekülőáras élethelyzetek pedig mindig vannak, akár drágulás van, akár stagnálás.
25: És az általad felsorolt években bármikor is visszaesett a kereslet olyan jelentősen mint most?
Reméljük az MNB jól tud számolni(2. ábra):
2009-2013 között még nominálisan is jelentősen csökkentek az árak Budapesten. Szintén ugyanitt látszik, hogy a korábbi időszakhoz képest irreális mértékű árnövekedés indult meg az elmúlt két évben (irreális = visszaesett a kereslet).
Egyébként nem értem mi ebben a furcsa, elfogytak a befektetők, aki tudta, felvette a CSOK-ot, már csak azok vásárolnak a jelenlegi árakon, akinek muszáj.
Ki az az elmeroggyant aki 15milliónál többet mer adni egy garzonra?
33millió?
Ennyiért németországban kapsz, csak ott 4szer annyi a fizu.
"Ennyiért németországban kapsz, csak ott 4szer annyi a fizu."
Megint az alma meg a körte.
A Német nagyvárosok közepén nem kapsz ennyiért garzont.
Ha meg mást akarsz összevetni akkor trollkodsz.
28: Pedig igaza van:
Szerintem erősen közelítünk ezekhez az árakhoz. Vess majd egy pillantást az átlag nettó jövedelemre is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!