Nyugati megyeszékhelyen mennyi idő alatt lehet eladni most egy újabb lakást?
Nekünk is van egy lassan 3 eves lakasunk nyugati megyeszekhelyen. Szomszedunknak is. Lassan 1 eve aruljuk. Eddig meg 1 erdeklödö nem volt ra. Az ingatlanos szerint a piac stagnal. Sem a hasznalt premium lakasok, sem a panel, sem az uj lakasok nem kelnek el, telitett a piac.
Nap mint nap latom nem csak online, hanem elöben is. Rengeteg az eladatlan uj epitesü lakas. 4 evvel ezelött 3 heten belül sikerült eladni a lakasunkat es több mint 30 erdeklödö volt ra.
Két ember típus van az egyik árulni szereti, a másik pedig eladni.
Mindenki tudja ki mennyiért vette a lakását/házát néhány éve... pl 3 éve munkatársam 16,5 millióért vett 60 m2-es tégla lakást nagyon jó környéken. Ebben az időben ez egy közép ár volt. Most ugyan azon a környéken 30 tól indulnak a 45-50 m2 es lakások, ami neki van az inkább 32-35 között! Csakhogy ezért az összegért 2 utcával arrébb új építésű saját kertel rendelkező sorházi lakást is lehet venni kulcsrakészen...s ezért van az ,h ogy az új építésű lakások eladási nem csökkennek, mig a használtaknál terület függvénye de 20-30% a vissza esés!
A megoldás a reális árazás, és meg is veszik viszonylag hamar.
Gondoljátok végig, a használt lakás általában a bent lakó izlésének a függvényében készült és annyiba kerül, mint az, amit a kivitelező a vásárlő igényeihez mérten átformál a meghatározott keretek között. Azaz minden kapcsoló konektor ott van ahol akarom, olyanok a burkolatok amiket akarok, a fűrdő úgy van kialakítva ahogy nekem tetszik a konyha szintén. És persze minden új.
Én most vagyok családi ház nézegetésben, már egy idelye nem is izgatnak a burkolatok mert úgy vagyok vele addig be sem költözök amig mindent le nem cseréltetek, a elektromos hálózatot pedig az igényeimhez igazítatom. Ez a művelet mérettől és igényektől függően sok milliós tétel lesz, de min 2 vel kalkulálok + a bútorozás kb 3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!