Az állam miért nem ad kártérítést a hajléktalanoknak amiért embertelen körülmények között kell élniük?
Én és a családom soha nem kaptunk segélyt gyerekkoromban, pedig a hónap utolsó hetében semmi kaja nem volt itthon, és pénz se volt rá! Inkább csak az ismerősök jóindulatából ettünk. Sok év telt el, de nem felejtettem honnan indultam, és azóta fordult a kocka... Nagyon jó körülmények között élek amit csak magamnak köszönhetek!
Tehát magamból kiindulva, az a hajléktalan aki helyre akarja hozni az életét, annak sikerülni is szokott. Munkát nem nehéz találni, csak akarni kell és nem kéne válogatni... Ha ez megvan 2-3an ha összefogva könnyedén tudnának albérletet fizetni, vagy akár egyetemisták közé is mehetnének egy szobába. Ehhez 3 dologra van csak szükségük. Munka, önmagára való igényesség, akarat.
Aki mamahotelben van az az utcan lakna ha a szulok elkuldenek otthonrol.
Ha a hajlektalanok kapnanak penzt akkor mas is igenyelhetne aki mamahotelben van vagy alberletben de alig tudja fizetni.
Sok hajlektalan maganak koszonheti.
Lakott felenk valaki akinek felesege volt meg egy fia, volt normalis csaladi hazuk, autojuk de elkezdett inni, a felesege elhagyta, a hazat eladtak es a penzt elfeleztek, a ferfi elitta a haz arat es gyakorlatilag utcara kerult volna ha az onkormanyzat nem biztosit neki egy kis hazat.
Minek kellene az ilyennek karterites? Nem azert kerult az utcara mert az allam nem biztositott neki eleg jovedelmet hogy hazat tudjon venni mert volt haza meg autoja is.
Kapnak ők elég segítséget.Meleg étel
hajléktalanszálló.Ahogy már több valaki is írta előttem.El lehet menni dolgozni.Vannak olyan munkahelyek ahol van munkásszálló is.Mindeggyik az önhibájából került utcára.Mert aki nem akar az tesz érte hogy ne ott éljen és ne kerüljön oda.
Na akkor adott egy igaz példa az ismerősi körömből.
Alkesz apuka szarrá késeli,veri a feleségét évekig, többször járt börtönben. A családja kidobja, de nincs hova mennie ezért évekig hajléktalan de ugyanúgy alkesz.
Te adnál egy ilyen semmirekellő bünözőnek több milliót a saját pénzedből??? Csak mert az adó az a mi saját pénzünk és hadd ne alkesz bűnözőknek adjak már a saját pénzemből. Gondolkodj már el egy kicsit, ezeknek az embereknek a 90%-a lecsúszott szar alkoholista,drogos akitől az összes barátja és a családja is elfordult. Olyan nincs,hogy egy normális emberből hajléktalan legyen. Ezek az élet söpredékei. Ha te elveszíted a munkádat, akkor addig keresel amíg nem találsz. Bármilyen szar állást elvállalsz,csak legyen miből enned. Ha esetleg nem találsz,ott a családod, a barátaid akik addig támogatnak, míg nem találsz. Nem dobnak az utcára!
Na mármost ezektől az emberektől az összes családtagjuk elfordult. Na miért is? Pl mert alkesz és büdös a munka? Vagy esetleg a fenti példa,hogy többször megkéselte a feleségét?
Tudod ki akar nekik segíteni... Ha te szeretnél akkor hajrá, mehetsz az utcára begyűjteni őket és adjál nekik lakhatást. Megnézhetjük mennyi idő alatt rabolnak ki,hogy legyen miből piát venniük.
Szerinted az államnak honnan van a pénze, vagy ha hitelt vesz fel akkor azt miből fogja visszafizetni? Leegyszerűsítve: az adóból, márpedig én szívem szerint nem akarok több adót fizetni azért hogy a hajléktalanoknak ingyen lakást adjanak.
Úgyhogy ha ennyire utópiában akarsz élni akkor mutass jó példát, add nekik mindened már holnap. Megjegyzem, volt egy társadalmi kísérlet a XX. században amikor azt játszották hogy majd az állam megold mindent, meg mindenki nagy-nagy egyenlőségben él. Úgy hívták kommunizmus, utólag már tudjuk mennyire működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!