Nem penészes de volt beázás vizesedés az utca felöli falon.
Ha a társasház már leszigetelte a lakást kívülröl vagy meg van oldv, hogy nem vizesedik onnan, akkor nincs gond.
Ez nem panel, hanem csúsztatott zsalus. Ilyen típusúban laktam. Ez negyedik emeleti lakás. Ezeknek a teteje lapostető, ami kátránypapírral van szigetelve. Nálam csak nagy hónál ázott ez be egyszer, egyébként mondjuk nálunk karban vlt tartva. Ennek a kátránypapíros dolognak nagy előnye, hogy lehet javítani.
a) lehet, h beázás. De ahhoz, hogy padlóig be leegyen ázva, azért komoly víz, vagy tartós szivárgás kell! Nyilván nem ömlött be a víz. Tartós szivárgás lehet.
b) lehet még párásság is, bútor is lehetett ott a sarokban, vagy nem szellőztették. Nem kell, h állandóan ázzon, egyáltalán nem is muszáj, h ázzon
c) ezek jó lakások
d) elmégy megnézed, ha akarod. A plafonon ha ázik azt látni kell. Megnézeted szakemberrel, ha komolyan érdekel. Ami azonban nagyon fontos, hogy a helyszínen is kérdezősködsz, hogy mikor volt felújítva a tető, milyen közös felújítások történtek a társasházban, miket terveznek. mennyit fordítanak felújításra a közös költségből. Tervezik-e megcsinálni a tetőt. Lehet azért adja el, mert nem . De lehet, h másért adja el.
Aztán szépen elmégy a közös képviselőhöz és tőle is megkérdezed ugyanezeket, szeretnél itt lakást venni, stb. érdeklődsz milyen közös felújításokat végeztek el eddig, milyen fizetési morál
A közös képviselő telefonszáma kint van a földszinten (kötelező). de van ahol kirakták azoknak a lakóknak a listáját, akik tartoznak meg elolvasod a hirdetőtáblát.
érdeklődsz a környéken, és vagy a házban, de a szomszéd nem biztos, h objektív lesz, vagy a másik lépcsőházban, mert ált. több tartozik egybe. Kérdezősködj. Lehetőleg úgy, beszéltesd akit kérdezel.
!!!! Visszaszívtam a felét, amit leírtam!!!
Ott a műanyag ablak, lehet, h a tetőnek SEMMI baja.
Van olyan, főleg régebbi ablakoknál, hogy túlszigetel, és penészedik a lakás. ennyi. Simán lehet az ablakról. Ha arról van, az egyértelműen az ablak mellett csapódik le.
Érdeklődj, de nem biztos, h a tetőre kell gyanakodni.
Ugyanilyen lakásban éltem én is sokáig. Azt leszámítva, hogy nem volt túl korszerű már akkor sem, nagyon jó kis lakás volt. Sosem penészedett és egyszer áztunk csak be. Akkor a tetőszigetelést teljesen kicserélték, mert a javítást nem tartotta a szaki kielégítő megoldásnak annyira elöregedett. Érdemes rákérzdezni ott ez megtörtént-e már, vagy szándékoznak-e megcsinálni. Mit nevezünk az épület felújításának, ami a közeljövőben várható? Az jó hír, ha a közmű vezetékeket már kicserélték, érdemes lakáson belül is azzal kezdeni. A képen látszik, hogy van mellékvízmérő, ez is jó pont. Nálunk anno még nem volt.
Aztán érdemes érdeklődni a lakóközösségről is. Nekünk végül az adta meg az utolsó lökést a költözésre, hogy idős volt a lakóközösség és mindig minden felújítást leszavaztak. Ha fiatalabb, modernebb, felvilágosultabb a közösség és jól fizetnek, akkor ez rendben lesz. Nekik igényük a normális környezet és tudomásul veszik, hogy ehhez pénz kell.
Kérdezz rá arra is mennyi tartaléka van a háznak. Ha nem is számszerűen, valamit mondjon a közös képviselő.
A gyanús foltokat nézd meg személyesen közelebbről, esetleg rá is kérdezhetsz mi az. Lehet csak mocskos, nekem ez képekről nem derül ki.
Szélső lakás? Szerintem indokolatlan helyen vannak ezek a foltok mind penészhez, mind beázáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!