Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház 7-8 millióért?

Ház 7-8 millióért?

Figyelt kérdés
Vajon ennyiért lehet vállalható házat venni, ami energetikailag nem korszerű, de statikailag, állagát tekintve rendben van? A környék is viszonylag rendezettebb. Vagy 15 millió alatt ne is próbálkozzak? Faluba költöznék.
2019. dec. 28. 04:52
1 2
 1/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Attól függ . Nyugdíjas vagy mert ha munka nem fontos siman kapsz ennyiért rosszabb helyen. Ahol munka elérhető hát ott már problémás. Pár éve még lehetett volna esely rá. Azt mondanám találhatsz ha keresgélsz de 10 millával inkább.
2019. dec. 28. 06:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi találtunk házat 8millióért 25 kilóméterre a fővárostól de még minmum 10 millió, hogy lakható legyen.
2019. dec. 28. 07:51
 3/13 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Igen ez így megy
2019. dec. 28. 08:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak tudod kb. hová költöznél. Beállítasz egy vonzáskörzetet (jófogás), legyen az mondjuk 20km és egy felső árhatárt. Majd ár szerint sorba rendezed és megnézed mit kapsz ennyiért. Ez meg milyen kérdés ilyen formában? Azt sem tudjuk mekkora házat keresel, azaz hányan laknátok benne, gyerekvállalás előtt állsz vagy már felnőttek a gyerekek, azaz többen már nem lesztek... ahogy azt sem, hogy hol keresel, melyik város közelében stb.

Így még keresni sem tudok helyetted!

Ha annyi a kérdés, hogy van-e, arra az a válasz, hogy van! Igénye válogatja, de van!

Ha rendezett környék, akkor parancsolj: [link]

Feked egy olyan falu, ahol a parasztházak mind a kornak hűen vannak visszaállítva, gyak. némi túlzással úgy néz ki a falu, mint egy skanzen. Még 4.5 millát rákölthetsz és akár, ismételten az igény határolja be, de akár rendben is lesz! Pécsvárad 12km-re van tőle, ott vannak boltok, cukrászda, étterem, óvoda, ált. iskola, középiskola, bankok, orvosi rendelő, posta.

Nincs lehetetlen, csak az igények amik behatárolják azt, hogy beleférsz-e egy adott összegkeretbe.

Versenden jó állapotú:

[link]

Láthatólag is lakható állapotban van, tetőszerkezet egyenes, gáz van a telken! Szederkényhez közel van, ugyan kisebb város, mint Pécsvárad, de ugyanúgy van orvosi rendelő, posta, óvoda, iskola, boltok. Szintén rákölthetsz még akár 4.3M Ft-ot.

2019. dec. 28. 11:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Véménden:

[link]

Fotókon is látható, hogy "vállalható" kategória, jelentsen ez nálad bármit is. Mohácstól 20km-re van.

Kisebb ház, Hosszúhetényben, Pécstől kb. 10 percre:

[link]

Kátolyban, telek mérete már akkora, hogy azzal tényleg lehet mit kezdeni, ha esetleg van ilyen indíttatásod. A helység maga abszolút rendezett falu, csak autó okvetlen szükséges.

[link]

Mecseknádasdon, abszolút rendezett falu, azt is írhatnám, hogy "gazdag" falu, boltok, éttermek, posta, óvoda, ált. iskola van.

[link]

Úgy egyébként meg ebben a 7-8 milliós árkategóriában olyan ingatlanokat találni, amire annyit kellene rákölteni, mint amit az előző hsz-ban linkelt 3-5 milliós árkategóriába lévő ingatlanokra. Szóval ezt a nádasdi házat kivéve inkább azt éri meg megvenni és ízlésed szerint rendbe tenni.

2019. dec. 28. 11:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Pont Pécs környéke, ami szóba jött. :D
2019. dec. 28. 15:04
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy viszonylag olcsón találni ingatlant, a mai helyzetben. De ezek szerint van esély rá. Elkeseredésemben kicsit kezdtem feladni. Félelmetes, hogy Pécsen is 16-17 millió egy 2 szobás panel, ami 2 éve 8-10 millió volt kb. Viszont az utazás se lenne akkora gond, gyerekkoromban jól megnyomorított minket a hitel, bár nagyon közel volt minden. Autóm is van szerencsére. Köszönöm! :D
2019. dec. 29. 02:12
 8/13 anonim ***** válasza:

Eléggé megosztó lesz erről a véleményem, de...

Ezzel sokan vannak így, szóval nincs is ezzel semmi probléma. Sok a panaszos, így ez is tudatosul mindenkiben, már eleve ezzel a gondolattal áll neki a keresésnek, hogy irdatlan árakra számíthat majd.

A probléma azzal van és abban látom, aki úgy egyébként szét nem néz az ingatlanpiacon, nem is keres, de dödörög, és mondja annak, aki keres, hogy hát "felejtsd el, mit akarsz ennyiért?", mert "hallotta", mert politikát lát ebben is és érzi, hogy talajt talált ennek, aztán bele is kezd a monológjába. No és vannak sokan, akik elmondásuk alapján ugyanúgy, ahogy te "elfogadhatót" keresnek, majd kiderül, hogy hát távolról sem, mert ami nála alap és szükségnek vélt, az igazából igény, nem szükség.

Az ingatlanpiacon az árak addig mennek föl, ameddig feltudnak menni! Értsd úgy, hogy igazad van, panellakások drágák Pécsett és sokan nem tudnak ezért ennyit adni, de még mindig vannak sokan, elegen akik meg igen! Mert ha nem így lenne, akkor lejjebb menne az ár! Az eladó eladni akar, neki minél kedvezőbb áron, de ha nem talál vevőre, akkor kompromisszumot köt, mert továbbra is eladni akar!

Ezt kellene megérteni, hogy ez így működik, mindenhol, mindenkor. Olyan nincs, hogy az összes ingatlan olyan áron kerül kínálásra, hogy azt senki nem tudja kifizetni, mert akkor van egy rakás ingatlan, amit hirdetnek, de jelentkező egy sem. :) Az ingatlanpiac nem a magas árak közepette szokott pangani, hanem az alacsony árak periódusában.

Illetve a fővárosiaknak és elnézést azoktól, akik kivételek, meg azt kellene megérteni, hogy nem az az ország és ami ott van helyzet, állapot, az nem feltétlen jellemzi az egész országot. Azaz nem kell onnan ülve egy teljesen ismeretlent, nem tudván akár az ország másik szegletében riogatni azzal, hogy az árak olyanok, hogy kiizzadni sem lehet és meg köll halni és gebedni. Tudom, hogy mi a helyzet a fővárosban, dolgoztam olyan lakáson, amiről kívülről én azt mondtam, hogy lakatlan, elhagyatott, erre kiderült, hogy abban emberek élnek (nem akartam elhinni, hogy így lehet élni, hogy képes azon a lépcsőházon minden nap át csattogni, hogy nem bántja az a szemét)! Én meg nem vettem volna azt a lakást, akkor sem, ha van rá pénzem, a tulaj szívesen vette meg, mert relatíve olcsó volt, amúgy meg irdatlan drága, vidéken a készbe ült volna be annyiért. Pécsett lakást nem szabad venni, lehet, hogy sokaknak van rá pénze, de attól még nem éri meg, hülyeség belemenni! Én, aki családi házban nőttem föl és élek ott most is, eleve hülyeségnek tartom azt, hogy valaki bezárja magát egy lakásba, ahol a szomszédoktól és a forgalomtól zajos az otthona, de hát ki hogy érzi, ki hogy éli meg ezt. Aki meg abban nevelkedik, Ő pedig elképzelni nem tudja azt, hogy előbb kell elindulni valahová, hogy odaérj, hogy nem szaladhatsz le akármikor a boltba (mert nincs nyitva akármikor), hogy nincs lépten nyomon étterem, gyorskajálda stb. hogy dolog van mindig a ház körül, hogyha amennyiben fával fűtesz, akkor azzal is dolog van, mégha hasítottat is veszel, azt is össze kell rakni és a tűzre is rá kell rakni, füvet kell vágni, kertet rendben tartani stb. Viszont az, hogy totál csöndben vagy (hacsak a szomszéd nem vág füvet vagy te magad nem zörögsz), hogy leülhetsz az udvarban, ellehetsz kint akár egész nap a kertben, hogy a saját zöldségedet, gyümölcsödet eszed meg, amihez köze nincs annak, amit a boltban kapsz, sőt akár általad nevelt állat húsát eszed, mert ami a boltban van, az egy szar, na abba bele kell dögleni, ezt én el nem cserélném nagyobb kényelemre!

2019. dec. 29. 08:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Ezzel abszolút egyetértek! Csúnya, amit mondok, de akinek van pénze 30 millióra, általában az 50-et is ki tudja fizetni. Általánosítani meg főképp nem szeretnék, de sokszor látom én is, hogy megveszik sokan a feleslegesen nagy ingatlant, aztán a felét nem fűtik, a hitelt nehezen fizetik, vagy olykor el is veszik a fejük fölül a házat. Csak akkor miért szidják a kormányt. Nem vagyok kormánypárti, de ezt nem rakom össze.
2019. dec. 29. 16:07
 10/13 anonim ***** válasza:
Itt Somogyban kapsz, még városban is házat. Barcs, Csurgó, Marcali, ezek vonzáskörzete. Annyi tanács, hogy interneten kicsit többet kérnek a házakért, mert nem sürgős, érdemes körbejárni a helyet, érdeklődni.
2020. jan. 6. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!