Akik idegen, ismeretlen faluba költöztek pénzhiány miatt, nem bántátok meg? Hogy alakult utána az életetek?
Én szeretek falun lakni, nem is költöznék nagyvárosba.
Győr belvárosa tölem 20 km, de én innen az ipari parkba, ami 25 kmre van, jóval hamarabb beérek dolgozni, mint a városi munkatársaim. Két főút vonal között van a település, emiatt nincs teherautó átmenő forgalom, csendes jó a levegő. Nincs nagy telkem csak 1300 m2 és az egész füvesített, állatokat már nem taranak sehol, így legyek sincsenek. Idén kb 5 dbal találkoztam. Busz talán óráként jár, de akinek nincs kocsija az is könnyedén megold vele mindent, 800 méterenként van buszmegálló bárhonnan nézve (2x4 db). Nálunk van Háziorvos heti 3X, de ha átmegyünk a szomszéd faluba akkor a hiányzó napokat is lefedtük, van fogorvos, posta, óvoda. Az általános iskolásokat iskola busz viszi közvetlen járatba a környező falukból az egyik faluba az iskolába. 2 kocsma, 2 bolt közül az egyik egy coop amiben ugyan azok az árak vannak mint Győrben. Havat ritkábban tolja el a közút, mint a főutakat, viszont, mégis mindig járhatóak az utak, mert az önkormányzatok eltakaríttatják önköltségen. A másik meg az utóbbi 5 évben ami esett azt nem nevezném problémának.
#10 Nagyon jó stílusú írás :). A sajátodat ne szendvicspanelből építsd, mert nem leszel előrébb sokkal. Okosan a pénzzel! Pl. Újépítés v fiatal használt vétele, stb. Építési árkalkulátort is szoktam itt linkelgetni
De nem ezt akartam igazából; Soha ne mondj le a gyerekről. Nekem, nekünk sikerult elcseszni. Én a nő vagyok
Hát tudod... ;(
Falu és falu között is hatalmas nagy különbség van. Azért eléggé más tészta egy nagyvárostól 5 km-re lévő falu, meg az amihez a legközelebbi értelmes település is 30-40 km.
A szülőházam faluban volt (városhoz közeliben), most a fővárosban élek.
Annyit tudnék hozzáfűzni:
- Olcsó húsnak híg a leve. Mindig.
- Ne akarj nagy telket, egy 1000 négyzetméter körüli mindenre elég. Sőt...
- Nézz körül a faluban, mennyi "svéd" él ott a rosszabbik fajtából. És ha hosszú távban gondolkodsz, akkor számíts arra hogy 30 év múlva 2x annyian lesznek legalább ott mint most.
Én laktam ilyenben ideiglenesen, nagyvároshoz közel. Jó volt, a hátrányaival együtt nekem a természet a természetes közegem.
Most nem ideiglenesen költöznék távolabbra nagyvárostól, mert alig valami hiányzott a nagyvárosból, inkább elkerültem, ha tehettem.
Viszont szakemberre szükségem volna majd kisebb-nagyobb építési munkálatokhoz bizonyára. Ez meglepett, amit egy előző válaszoló írt, hogy villanyszerelőkkel, kéményesekkel többször megbeszélt időpontban sem jelentek meg. Pedig azt hinném (azt mondják) vidéken nehezebb munkát találni, tehát számomra logikus lenne, hogy örülnek, ha van valami (alkalmi) munka. Gondolom, nem csak úgy beletörődtél, ki ezt ide írtad, hogy nem érkeztek meg, biztos rájuk telefonáltál. Ilyenkor nem kapnak észbe, ha bármi eltérítette őket? Vagy a szavahihetőséggel mi van ilyenkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!