Nem igazán értem meg ezt. Mi kerül ennyibe eze (ke) n az ingatlano (ko) n?
270 ezer / m2-e és tulajdonképpen ildomos szinte vakolatig bontani az egész házat hogy értelmeset lehessen belőle varázsolni... Akkor meg már mindjárt kijön abból az árból egy nagyon szépen felújított ugyanekkora vagy kicsivel nagyobb társasházi tégla lakás, kényelmes cirkós fűtéssel stb.
A kérdésben szereplő ház 1995-ben épült.
Míg az első sóstói ház pl. 1950-1980 között. Hiába van felújítva, nem az alapoktól kezdték újra, azért egy 40-70(!)éves ház kicsit másabb, mint egy 25 éves...
A hirdetésekből hiányoznak releváns adatok (gépészeti felújítás mikor volt utoljára), de a nagyobb nm-es ingatlannak mindig kisebb a nm-ára, ráadásul itt az olcsóbb nm-áras ingatlan régebben is volt felújítva.
Budapesti árakkal példázva, most az utóbbi 3-4 év ingatlanpiaci anomáliájára nem igaz, se sokszor vannak olyan időszakok, amikor pl. egy 45 nm-es ingatlan ára szorozva 1,1-ggyel az egy 70 nm-es ingatlan ára (más tényezők egyezése mellett), és akkor egy 160 nm-esé is csak 1,5-ös, 1,8-as szorzó.
Oké, olyan szempontból tényleg igazad van, hogy jobb állapotban vannak a sóstói házak, talán. De tényleg nem mindegy az építés ideje, az építőanyag, és itt szerintem az elhelyezkedés sem.
Nézd meg, a legyező utcában a ház előtt van a buszmegálló. Gyalogos távon belül ahogy mondtam, suli, ovi, bölcsi, bolt, rendelők, minden.
A másik két ház sóstóhegy. Sóstónak a tó melletti része a drága, ahol a busz is jár. De suli, ovi, semmi nincs itt. A távolabbi végei - hadobás sor környéke például már távolsági buszos, amiből jár naponta 4 db? Kb.
Az aranykalászsor végéről fél óra gyalog egy buszmegálló, járda sincs. Se bolt.
Hát szóval ezek miatt drágább a kertváros. Mert megvan a városi infrastruktúra.
Amúgy kifejezetten olcsók a hitelek, 20 millió felvehető fix kamattal, 100 rongy törlesztővel (babaváró+csok). Annak fényében, hogy egy 2-3 szobás lakás bérleti díja ennyi a városban, szerintem ez nem vészes. Meg amúgy nyilván fiatal párként nem 100 m2-es lakást kell venni. Mi 30 múltunk, most született az első gyerkőc, most vettünk ekkorát. Eddig albérleteztünk. De ha jobban kerestünk volna, vagy hamarabb találkozom a feleségemmel, már rég vehettünk volna egy kis másfélszobás lakást. Aztán most könnyebb lenne nagyobbat venni.
Soha nem volt ez könnyű, sokaknak nem repült be a sültgalamb az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!