Erről a lakásról mi a véleményetek?
Szerintem újépítésűt venni ma rizikós. Összehányják, kispórolják belőle az anyagot, nem tartják be a száradási időket, majd átadás után eltűnik a cég... Én nem vállalnám, pont eleget látok ehhez az építőiparban a munkám során.
8-12 éves korszerű tégla épületre voksolok, ahol az esetleges hibák már kijöttek és orvoslásra kerültek.
Lehet, hogy az újjal is jól jártok, de számomra a LEHET, kevés egy ingatlan vásárlásánál. :)
"Ennek 15 centis a lábazati szigetelése, még nincs rajta a többi."
No, ha így áll akkor gyorsan fény derülhet a minőségre!
Le van alapvakolattal vakolva a homlokzat, vagy a téglára közvetlenül van ragasztva a hőszigetelés?
Akkor sanszos, hogy máshol is ki van spórolva az anyag és a technológia!
Ha nem vakolja le akkor
1. nem teljesül a tégla teljesítmény nyilatkozatában megadott tűzállósági határérték (ezt szinte mindig kétoldali alapvakolattal együtt adják meg).
2. Nem lesz légtömör a fal (ezen a hőszigetelés már nem segít. Nem teljesül a hőszigetelő rendszer szerinti teljesítmény.)
A fentiek alapján kíváncsi vagyok az engedélyezési eljáráshoz készült energetikára és a tűzvédelmi műszaki leírásra.
(sanszos, hogy egyik sincs pariban a kivitelezéssel)
Nem feltétlen!
De nem egyszerű jól megcsinálni! (és nem is olcsó)
A hőszigetelésen túl a párakivezetéssel (vagy hiányával) szokott a gond lenni.
#7 függ attól is, hogy milyen technológiával készült a falazás.
Mert ha csiszolt téglával és szigetelő/ragasztó habbal falaztak akkor nincs hőhíd, ergo vakolat sem kell a szigetelés alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!