Mi lesz az ingatlanárakkal?
Jelenleg senki sem tudja megjósolni, hogy mi lesz az áfa emelés után, ezért mindenki kivár.
(A szakértők is.)
Szerény -hozzá nem értő- véleményem szerint további emelkedés várható.
Utána már csak a frekventált helyeken. Viszont ott sohasem fog ez megszűnni, ahol már kevés a telek. (Pl. Duna part és a budai oldal.)
A nagy vesztesek a panelesek lesznek, mert VALÓS hozzáadott érték nélkül emelkedtek a panelárak a pár évvel ezelőtti 10millió körüliről a 3-8-szorosára, és ebből nagy zuhanást jósolnék (ha értenék hozzá).
Mindenki kivár.
Ingatlanos vagyok, a túlárazott paneleket, régi teglalakásokat, tákolmány házakat már NEM veszik meg.
Patthelyzet.
Tavasszal az eladóknak még óriási arcuk volt, most már visszavettek belőle.
Most nincs szezon, tavasszal indul be általában.
Csökkenni drasztikusan biztos nem fognak amúgy, stagnálás lehet majd, kicsit nagyobb alku lehetőséggel.
Pl nem lesz olyan, mint mostanság h 10en licitálnak 1 nap alatt egy lakásra.
Nem fog a panelek ára a béka segga alá zuhanni, ha túl olcsón adnák őket, mindenki azt venné, aki elakarja adni gyorsan az belő egy olcsó árat. Aki kicsit drágábban szeretné, az kivárja.
De mondom, hogy most nincs szezon, velem ugyan ez volt tavaly amikor árultam. Novemberben adtam fel, december 31-ig 2-3 telefon volt, utána január első hetében megállás nélkül csörgött a telefon, és rá meg is vették egyből.
Én kivárok már egy éve. Szerintem az áfa kedvezménnyel és a kedvezményes hitelekkel nagyon felfűtötték a piacot. A hitelképes réteg, aki az "ingyenpénzre" várt, már bevásárolt, csökkenni fog az igénylők száma. A vállalkozók pedig nem fogják tudni beépíteni a visszatérő 20% áfát, mert csökkenő kereslet mellett árat emelni versenyhátrányt jelent. Inkább kispórolják az anyagot, de nem építik be a teljes 20%-ot.
Az igaz, hogy az idei szezon véget ért, de már az idei szezon sem volt olyan jó, mint a tavalyi.Van olyan ingatlanos, aki már nem ködösít, egyértelmű lassulásról beszél a Velencei-tó partján.
Mivel rengeteg a hitelből vásárló vevő, befolyásolják a piac mozgását. Sajnos most már valószínűleg érződik, hogy már csak jövedelem alapján sincs annyi hitelképes vevő, mint amennyire elszálltak az árak.
Nem vagyok hozzáértő, de harmadik éve figyelem a főváros agglomerációjának mozgását, és úgy gondolom, ha nem gurít valami nagyot az állam, két év múlva visszaállnak az árak a 2017-es közelébe.
#9, azthiszed nem fognak vele párhuzamosan csökkenni a téglalakások árai? :D
Ugyanakkora lakótelepi tégla lakásért nem röhejes a 40 -50 millió?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!