Vételi ajánlatot kaptam a tulajdonomban lévő telekre. Segítség, mi a további teendőm?
Értékbecslésre felkérhetsz te is, de a vevő is valakit.
Ha ennyire nem tudod az értékét, akkor érdemes megbíznod neked valakit. Most hol tart az ügy? Ő várja tőled, hoyg mondj egy árat, vagy ő ajánl árat?
Cseréltetek elérhetőséget? Mikor akarná megvenni?
Millió értékbecsléssel foglalkozó cég van, keress egyet a lakhelyedhez közel és kérd fel!
Nagyon sok mindent figyelembe vesznek ilyenkor, elsősorban az ingatlan elhelyezkedését. Nyilván más árat képvisel egy balatoni kert, mint egy határ menti zsákfaluban levő.
Ingatlan irodába menj, ott dolgoznak értékbecslők is. Ők adnak pontos, írásos értékbecslést. Hozzáteszem, én eddig két ingatlant becsültettem fel, végül mindkettőt kb. 10 %-kal a becsült ár felett adtam el. Tehát ha mondjuk 10 millióra becsülik, érdemes első körben 12-t kérni érte, akkor még tud alkudni a vevő. Aztán meglátod.
Még nézegess hirdetéseket a környéken.
A szomszédodnak kínált ár megfelel neked is?
Ha ennyire járatlan vagy, akkor én is azt tanácsolom, hogy fordulj irodához.
Felértékelteted, és mivel a vevő jobban meg akarja venni, mint te eladni, mondjon ő egy árajánlatot!
Simán elkérhetsz akár 50% pluszt is, neki van rá szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!