Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Van valakinek hasonló dilemmáj...

Van valakinek hasonló dilemmája? Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
23 éves egyetemista srác vagyok, már van munkám, ha minden jól megy januárban államvizsgázok. Nagyon sok álmom, célom van amit el szeretnék érni, a kettő legfontosabb az egy saját lakás valamint letenni a motoros jogsit és (sok-sok tapasztalat gyűjtése után!!!) több hetes (akár egy hónapos) utazásokat tenni, eljutni így többek közt Iránba is, ami egy régi álmom, mindezeket lehetőleg a 30-as éveim közepére terveztem elérni. A bökkenő az, hogy az anyagiak miatt csak az egyiket tudnám megvalósítani, a szívem inkább az utazások felé hajlik, viszont azt nagyon gáznak találnám, ha még 30+ évesen is a szülői fészekben laknék és annyi idősen egy saját otthon az ismerkedésben sem hátrány. Azonban úgy gondolom, hogy az ember húszas éveinek nem az eszeveszett spórolásról kellene szólnia, hanem arról hogy élvezi az életet, idős koromban szívesebben emlékeznék vissza arra, hogy élveztem az életet. A második kérdés: lányok, ti mit gondolnátok, ha a srác akivel épp az ismerkedési fázisban tartotok elárulná nektek, hogy inkább az utázásokat választaná a saját lakás helyett? Az életkorotokat és a nemeteket is írjátok le kérlek!
2019. nov. 20. 23:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
8: Ja, még valami. A Kérdező helyzete adott, csak ő tudja megteremteni, nincs lehetősége ajándékba kapni 10-15 éven belül, amikorra tervezi. Innentől nem értem, hogy jön neked a képbe az, hogy kapjon.
2019. nov. 21. 08:29
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én is szeretek utazni, így a kisebb, rövidebb, európán belüli utazásokat választottam, alacsony költségvetéssel és mellette gyűjtöttem lakásra. Aztán ebbe a képbe csatlakozott a párom és ugyanezt folytattuk már együtt. Megvettük a lakásunkat, majd amikor összegyűlt rá, akkor szerveztünk egy Európán túli nyaralást is magunknak.

Most megint másra kell nagyobb összeg (esküvő), ez az elsődleges, ennek az árát nem utazzuk el, de azért belföldön attól még utazgatunk továbbra is. :)

Szóval azt gondolom lehet okosan mindig úgy sakkozni, hogy jusson is maradjon is. Nem kell szerencsére végletekben gondolkozni, ha az ember viszonylag jól keres.

2019. nov. 21. 13:57
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Lassan 33 leszek és kb 5 évvel le vagyok maradva az elképzeléseimhez képest... Ez van sajos. 30 éves koromra azt hittem lesz egy házam, igaz, ha minden jól megy akkor tavasszal a szülinapomra már a nevemen lesz :)

7 éves családi házról van szó nettó 90 m2, és 40% önerővel veszem hitelre. Sajnos arra már nem lesz pénzem, hogy ujra bulkoltassam, mert a belül nem az én világom... Szóval 2-3 év még mire minden elkészül belül ahogyan én szeretném, és akkor még nincs az udvarral semmit sem kezdtem.

Én nagyon rossz anyagi körülményekről küzdöttem fel magamat, jóval az átlag fölé. Amit fokozott még hogy sok milliós adósságot is sikerült örökölnöm (idén kifizettem mindent), ha ez nincs akkor valószínűleg nem csúszok a terveimhez képest.

De, hogy itt tartok hozzá tenném, 2 diplomám van és főállásom melett még két helyen dolgozok maszekba. És az a helyzet egyedül állóként még ez is kevés a céljaim eléréséhez.

Eddig összesen egyszer voltam külföldön nyaralni, de belföldön is csak 2-3 évente mentünk valahova.

Nekem a stabil háttér és a nagyon jó életszinvonal fontosabb az élményeknél, de ezt lehet később megbánom

2019. nov. 21. 15:33
 14/14 anonim ***** válasza:
64%
Akit most nem segítenek otthonról és nem akar albérletre havi 120-at kiadni ( Ny Mon és Bp-en ez csak egy kis lyuk garzon) , ami évi közel 2 Misi az 30-ig nagyon könnyen mamahotelban találja magát. Én 300 nettó felett keresek 27 évesen de 30 előtt nem jön össze. A környéken ahol lakók 30-40 Misibe mennek a lakások amik nem csak garzonos kis lyukak. Ehhez azért jóval 10 Misi feletti önrész kell még ha nagy értékű hitelt is vennél fel. Egy tanárnak meg hasonlónak pedig a kezdő 130 ezréből esélytelen. Egyébként annak a nőnek akinek ez az elvárása és ebbe beleülne csak az ne feledje, hogy nála is ahogy telnek az évek mindig jön a fiatalabb korosztály akikre azért lecserelhető. Nem egy ilyen hozzáállásu csaj lett lecserélve 30 felett az ismerősi körömből aki ilyen beteg hozzáálással állt hozzá egy kapcsolathoz. Persze legnagyobb meglepetésére. Most meg hirtelen kapkodnak mert ketyeg ám a biológiai óra és el vannak keseredve.
2019. nov. 23. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!