Van valakinek hasonló dilemmája? Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Én is szeretek utazni, így a kisebb, rövidebb, európán belüli utazásokat választottam, alacsony költségvetéssel és mellette gyűjtöttem lakásra. Aztán ebbe a képbe csatlakozott a párom és ugyanezt folytattuk már együtt. Megvettük a lakásunkat, majd amikor összegyűlt rá, akkor szerveztünk egy Európán túli nyaralást is magunknak.
Most megint másra kell nagyobb összeg (esküvő), ez az elsődleges, ennek az árát nem utazzuk el, de azért belföldön attól még utazgatunk továbbra is. :)
Szóval azt gondolom lehet okosan mindig úgy sakkozni, hogy jusson is maradjon is. Nem kell szerencsére végletekben gondolkozni, ha az ember viszonylag jól keres.
Lassan 33 leszek és kb 5 évvel le vagyok maradva az elképzeléseimhez képest... Ez van sajos. 30 éves koromra azt hittem lesz egy házam, igaz, ha minden jól megy akkor tavasszal a szülinapomra már a nevemen lesz :)
7 éves családi házról van szó nettó 90 m2, és 40% önerővel veszem hitelre. Sajnos arra már nem lesz pénzem, hogy ujra bulkoltassam, mert a belül nem az én világom... Szóval 2-3 év még mire minden elkészül belül ahogyan én szeretném, és akkor még nincs az udvarral semmit sem kezdtem.
Én nagyon rossz anyagi körülményekről küzdöttem fel magamat, jóval az átlag fölé. Amit fokozott még hogy sok milliós adósságot is sikerült örökölnöm (idén kifizettem mindent), ha ez nincs akkor valószínűleg nem csúszok a terveimhez képest.
De, hogy itt tartok hozzá tenném, 2 diplomám van és főállásom melett még két helyen dolgozok maszekba. És az a helyzet egyedül állóként még ez is kevés a céljaim eléréséhez.
Eddig összesen egyszer voltam külföldön nyaralni, de belföldön is csak 2-3 évente mentünk valahova.
Nekem a stabil háttér és a nagyon jó életszinvonal fontosabb az élményeknél, de ezt lehet később megbánom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!