Így lehet vásárolni ingatlant, ha az eladó belemegy?
Teszem azt a vételárnak a 65%-át kp-ban kifizetjük, a többire vonatkozóan pedig ügyvéd vagy közjegyző (pont ezért kérdem, nem tudom) által hitelesített és a tullapra bejegyzett magánszemély - magánszemély kölcsönt igényelnénk tőle.
Tulajdonképpen a fennmaradó részt részletre vennénk meg közvetlen az eladótól, de szeretném ha nem lenne tulajdonjog fenntartás a feltétele.
Ha jól tudom létezik ilyen.
Tudom, banki hitelt kellene igényelni, de hiába dolgozunk mindketten, páromnak mindig (de legalább fixen) megújított határozott idejű szerződése van, az én fizum meg önmagában kevés a felvételhez a bank szerint.
Jogilag semmi akadálya, hogy eladja neked az ingatlana 65%-át és a 35%-ra részletfizetésben állapodjon meg.
Kérdés, hogy mennyire rugalmas (értelmes) az eladó és milyen régóta hirdeti. Magyarán csak az eladón múlik, egyéb akadálya nincs.
Már sokszor a hitel hallatán elállnak a vételtől. Akkor egy ilyen kétes kimenetelű dologra mit mondanának?
Meg ha ő másikat akar venni helyette, honnan szedi elő a fennálló 35%-ot? Majd ő is hitelt kér az eladótól?
Amúgy érdekes h nem kaptok, hitelt 65% önerőre...
Ha a bank nem ad hitelt, akkor fogadjátok el, hogy jelenleg nem vagytok hitelképesek. Keressetek más munkát vagy kérje a párod a munkahelyén, hogy ne így foglalkoztassák..
Átlag eladó csak készpénzes, egy összegben fizető vevőt keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!