Ha ingatlanossal hirdeti az eladó a lakást, mindenképpen kell vételi szándéknyilatkozatot tenni?
Kivéve ha kifogsz néhány balféket, mint én, akikkel heteken keresztül ment a huza-vona,hogy mondjuk én azt mondom ,a hirdetési árat + max. 0,5Mt kp-ban kifizetem. Erre ő.. Hát jó, de már az előző érdeklődő is megígérte a hirdetési árat. Mondom ok, de én nem 2,5 hónap hitelbírálat után fogom talán megkapni a pénzt, hanem holnap után kézbe. Hááát, még van 2 érdeklődő, nekik is megmutatnám hátha.. 4 nap múlva hív, hogy aki utánam jött, a kp-s ajánlatom után 2 nappal gondolkodási időt kér, úgyhogy ő is kér még pár napot. Erre tudtam, hogy egy hülyével van dolgom, bár már ott is gyanús volt, hogy feltette a hirdetést hétfőn, majd elment nyaralni 10 napra...
Na aztán felhívott, hogy akkor elkelt az ingatlan. Na mondom oké, jó. 15 percen belül jön az értesítés, hogy az oldalon megemelkedett az ingatlan ára... Hát jó.
Aztán egy hét múlva a semmiből felhív a csóka, hogy ha rádobok 1,5 milliót a max ajánlatomra, ami alapból 0,5 m-val több volt mint a hirdetés, és elsőre kikötöttem, hogy ez a top, amit adok egy felújítandó parasztházért, akor az enyém...
elment vele vagy 3,5 hét. Ezzel szemben felhívtam az ügynököt, aki hirdette a házat, körbejárás után mondtam, megadom az árat a hívás napján. Mondta ok, felhívta az utánam jövő érdeklődőket, hogy ne jöjjenek, elkelt az ingatlan. Bementünk az irodába ott aznap, aláírtuk a szándéknyilatkozatot, odaadtam 150ezer Ft-ot, mert annyi a napi limitem kp felvételre, semmi gondja nem volt vele.
Felhívta ott helyben az ügyvédet, hogy mikor fogad. Egyeztetett az eladóval, majd az adott napon az ügyvédnél találkoztunk. A pénz amit adtam ott volt az ügyvéd széfjében, ők meg leboltolták az eladóval a jutalékot. Az már nem az én dolgom.
Legközelebb is inkább így csinálnám, mint egy ilyen idiótával szórakozzak hetekig...
Mégegyszer: ingatlanosnak soha nem adunk pénzt.
Minek az ügyvéd, ha bármit aláírat veled és még pénzt is adsz neki?
Még illegális is közjegyző nélkül szerződést aláírni, foglalót adni.
Gyengébbek kedvéért egy egyszerűbb példa.
Ha te bármit aláírsz az ingatlanossal, akkor a tulaj akár le is dózerolhatja a házát, és ha nem veszed meg, bukod a foglalót.
Te az eladótól veszed a házat, ha az ingatlanosnak adsz pénzt, közbe simán lehet, hogy a tulaj már eladta.
Eladhatja bárkinek és utána majd fizet az ingatlanosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!