Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha ingatlanossal hirdeti az...

Ha ingatlanossal hirdeti az eladó a lakást, mindenképpen kell vételi szándéknyilatkozatot tenni?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki, hogy lenne egy lakás, ami megfelel az igényeimnek, viszont még meg sem alkudtunk, tehát nincs kimondva a végleges vételi ár, de mindenképpen szándéknyilatkozatot akarnak velünk íratni. Viszont mi azonnal, egy összegben(természetesen ügyvéd jelenlétében) ki tudnánk fizetni a vételárat, ha az eladó rábólintana arra, amit ajánlottunk. A kérdésem, minek ehhez vételi szándéknyilatkozat? Értem én, hogy védi az eladót, de mi rögtön tudnánk az egészet fizetni.
2019. szept. 16. 20:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
29%

Kivéve ha kifogsz néhány balféket, mint én, akikkel heteken keresztül ment a huza-vona,hogy mondjuk én azt mondom ,a hirdetési árat + max. 0,5Mt kp-ban kifizetem. Erre ő.. Hát jó, de már az előző érdeklődő is megígérte a hirdetési árat. Mondom ok, de én nem 2,5 hónap hitelbírálat után fogom talán megkapni a pénzt, hanem holnap után kézbe. Hááát, még van 2 érdeklődő, nekik is megmutatnám hátha.. 4 nap múlva hív, hogy aki utánam jött, a kp-s ajánlatom után 2 nappal gondolkodási időt kér, úgyhogy ő is kér még pár napot. Erre tudtam, hogy egy hülyével van dolgom, bár már ott is gyanús volt, hogy feltette a hirdetést hétfőn, majd elment nyaralni 10 napra...

Na aztán felhívott, hogy akkor elkelt az ingatlan. Na mondom oké, jó. 15 percen belül jön az értesítés, hogy az oldalon megemelkedett az ingatlan ára... Hát jó.

Aztán egy hét múlva a semmiből felhív a csóka, hogy ha rádobok 1,5 milliót a max ajánlatomra, ami alapból 0,5 m-val több volt mint a hirdetés, és elsőre kikötöttem, hogy ez a top, amit adok egy felújítandó parasztházért, akor az enyém...

elment vele vagy 3,5 hét. Ezzel szemben felhívtam az ügynököt, aki hirdette a házat, körbejárás után mondtam, megadom az árat a hívás napján. Mondta ok, felhívta az utánam jövő érdeklődőket, hogy ne jöjjenek, elkelt az ingatlan. Bementünk az irodába ott aznap, aláírtuk a szándéknyilatkozatot, odaadtam 150ezer Ft-ot, mert annyi a napi limitem kp felvételre, semmi gondja nem volt vele.

Felhívta ott helyben az ügyvédet, hogy mikor fogad. Egyeztetett az eladóval, majd az adott napon az ügyvédnél találkoztunk. A pénz amit adtam ott volt az ügyvéd széfjében, ők meg leboltolták az eladóval a jutalékot. Az már nem az én dolgom.

Legközelebb is inkább így csinálnám, mint egy ilyen idiótával szórakozzak hetekig...

2019. szept. 17. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

Mégegyszer: ingatlanosnak soha nem adunk pénzt.

Minek az ügyvéd, ha bármit aláírat veled és még pénzt is adsz neki?

Még illegális is közjegyző nélkül szerződést aláírni, foglalót adni.

2019. szept. 17. 15:21
 13/16 anonim ***** válasza:
22%

Gyengébbek kedvéért egy egyszerűbb példa.

Ha te bármit aláírsz az ingatlanossal, akkor a tulaj akár le is dózerolhatja a házát, és ha nem veszed meg, bukod a foglalót.

Te az eladótól veszed a házat, ha az ingatlanosnak adsz pénzt, közbe simán lehet, hogy a tulaj már eladta.

Eladhatja bárkinek és utána majd fizet az ingatlanosnak.

2019. szept. 17. 15:31
 14/16 anonim ***** válasza:
95%
Mit okoskodtok itt?? Ki és hol írta, hogy pénzt akar adni az ingatlanosnak??? Ti ennyire sötétek vagytok? Mi is olyan laakst vettünk meg, amit ingatlanos hirdetett. Picivel áron alul volt a többi hasonló paraméterű lakások mellett, igy a tulaj azt mondta nem enged belőle. Mi is veteli szándéknyilatkozatot írtunk az ingatlanossal amit az eladó elfogadott. Ezután mentünk az ügyvédhez. Tőlünk az ingatlanos egy fillért nem kapott. Mi olyam szörnyű vagy érthetetlen ebben?
2019. szept. 17. 15:54
 15/16 A kérdező kommentje:
#10-es, ha szétnézel az ingatlanpiacon, akkor az ingatlanok 90%-át ingatlanos hirdeti. Sajnos nem nagyon van más lehetőség, főleg, ha összeglimited is van, amin belül nézegethetsz. A megnézett tizenpár lakásból összesen 2(!) darabot hirdetett magánszemély. Na így vegyél olyan lakást, amit nem ingatlanos hirdet.
2019. szept. 19. 16:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ! Nyilván csak az a járható út számunkra, hogy minden közjegyző és ügyvéd előtt zajlik, másképp nem is csinálnánk. De ha jól tudom, a szándéknyilatkozat, ha ügyvéd előtt zajlik, adás-vételi kötelezettséget von maga után, most ha ez bármi oknál fogva nem jön létre, a foglaló nem jár vissza. Ez annyira nem kellemes, ha azt a pénzt, amit az ingatlanra szántál, nem akarod szépen egy-egy foglalóra elkölteni. De erősítsetek meg, vagy cáfoljatok, ha nem így van.
2019. szept. 19. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!