Kifizetnétek a lefoglalózott ingatlan teljes vételárát 2-3 héttel korábban, mint az adás-vételi szerződésben van?
KP-s vevő vagyok. Ügyvéd előtt megkötöttük az adás-vételi szerződést és odaadtuk a foglalót. Az adásvételi szerződésben a teljes vételár utalási határideje október 1. A birtokba adás határideje október 13. Ennek ellenére már 4-edszor hív hónap eleje óta az eladó, hogy utaljam már neki a pénzt mihamarabb, mert kell neki a saját önerőjéhez.
Mondtam, hogy ebbe csak úgy megyek bele ha 2 tanús magánokiratban módosítjuk a fizetési határidőt és vele együtt arányosan a birtokba adási határidőt is korábbra hozzuk. Ebbe nem nagyon akar belemenni, csak szóban ígérget, hogy kiköltözik hamarabb 1 héttel (okt. 7-én). Normális dolog ha elutalom akár 2-3 héttel korábban a teljes vételárat, de a birtokba adás a megállapodotthoz képest talán 1 héttel korábban történne csak meg?
Ennyi hozzászólót, és abból csak 1-nek van tapasztalata ingatlan eladással kapcsolatban.....
De azért mindenki szorgosan ossza az észt itt, szokás szerint...
Ami a szerződésben le van írva, lehet előbb is utalni, lényeg, hogy a határidőig meglegyen.
"és ha nem költözik ki időben?"
És ha kiköltözik, te meg nem fizeted ki a pénzt?
Lehet lovagolni részleteken, erre van a szerződés, és ezért ügyvéd írja.....onnantól meg már csak pár lépés egy esetleges végrehajtás.
utolsó
"Ennyi hozzászólót, és abból csak 1-nek van tapasztalata ingatlan eladással kapcsolatban....."
Mert te személyesen ismersz itt minden hozzászólót, és te vagy itt a helikopter.
Kicsit visszavehetnél az arcodból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!