Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ez már valaminek a kezdete,...

Ez már valaminek a kezdete, vagy csak pillanatnyi?

Figyelt kérdés

[link]

"elmúlt hónapokban leginkább csak azok az ingatlanok keltek el, melyeknél nagyobb alkura nyílt lehetőség"

"A nagyobb lakásokra lényegesen szerényebb a kereslet még mindig, mint a kisebbekre. Leginkább 35-60 négyzetméteres, lehetőleg kiváló közlekedési adottságú, jó állapotú, külön nyíló másfél-kétszobás lakásokat keresnek a vevők, s noha többen szeretnének téglaépítésű lakásban lakni, a panellakásokra is nagy az érdeklődés."

[link]

szvsz a babaváró hitelt is inkább csak a nagyobb városokban, főleg a fővárosban veszik igénybe, nem falun, és nem kisvárosban, továbbá a falusi csok-ot is inkább csak az a réteg igényli, aki ebből tervezi / tervezte megvenni az 5-6 milliós felújítandót, és a maradék ötből pedig felújítani. Ez szerintem ritka, hogy három+ gyerekkel nekiállnak renoválni. Akinek ennyi gyereke van már nyilván eddig is élt valahol, nevelte az első két gyereket, míg aztán jött a harmadik. Vagy csak bevállaltak hármat előre. De az nagyon-nagyon merész.

Szóval a falusi csok az nettó hülyeség, a babaváró pedig vidéken életképtelen. Egyszer csak belátják az emberek, mindkét oldalon.

Reális, releváns vélemények tőletek?

2019. aug. 30. 09:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%
Mire gondolsz, minek a "kezdete" ez? Hogy csökkennek az árak? Erről szó sincs a cikkben. Csak annyi, hogy több idő eladni jelenleg egy ingatlant. Megjegyzem, ez az összes túlárazott ingatlannál így volt eddig is. Vidéken sem életképtelenek az általad felsoroltak, láthatólag ott is megemelkedett emiatt az ingatlanok ára. Ha majd kifutnak ezek az állami támogatások, majd akkor lehet korrekció, talán.
2019. aug. 30. 10:07
 2/14 A kérdező kommentje:
Én úgy látom, felkapottabb helyen is sok a beragadt ingatlan. Szoktam nézni országosan a hirdetéseket. Ha valaki el akarja adni a házát, lakását, muszáj lesz engedni belőle, és nem a túltolt árakat megkövetelni. Ugyanis sok a kiváró, és meg is értem őket.
2019. aug. 30. 10:09
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Én is most már másfél év óta intenzíven figyelem leginkább az angyalföldi árakat (itt van érdekeltségem). Azt látom, hogy ami "jól" van beárazva, az hamar, akár 1-2 hét alatt elkel; ami pedig jól láthatóan rosszul van beárazva (rossz a környék, rossz az alaprajz, rossz a lakás állapota), az hónapokig bennragad, majd folyamatosan korrigálják az árát lefelé. Csak ezt az eladó sokszor nem veszi észre: lát egy négyzetméter árat, és azt gondolja, akkor az övé is ennyiért fog elmenni. Csak azt nem látja, hogy az övé a fent említett okok miatt nem éri meg azt az összeget.
2019. aug. 30. 10:15
 4/14 anonim ***** válasza:
83%
ez a lufi nem ereszt, extra levegőről meg majd vitya gondoskodik
2019. aug. 30. 11:40
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Az a vicc, hogy a tartalomban nyoma sincs a címbeli állításoknak.
2019. aug. 30. 13:37
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Ez csak egy cikk, eddig is így működött a piac.

A babaváró elmèletedet nem èrtem, vidèken is felveszik ès vesznek házat belőle, èn is. Mièrt jegyeztetnèk be jelzálogot ès fizetnèk kamatot, ha lehet kamatmentesen?

2019. aug. 30. 13:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Ez már valaminek a kezdete"

Igen!

Annak a kezdete, hogy még többen ingatlanba fognak fektetni, mert zuhanóban a forint.

2019. aug. 30. 20:32
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem inog az ingatlanpiac. Globálisan is recesszió köszönt be. Magyarországra is csak környezetszennyező beruházásokat telepítenek.

Az autógyártókat és beszállítóikat érdemes figyelni, hogy ősszel meg tudnak-e indulni.

2019. aug. 30. 23:10
 9/14 anonim ***** válasza:
8: Már hogy hova indulnak?
2019. aug. 30. 23:13
 10/14 A kérdező kommentje:
#7 látom megérkeztél mint - még - reménykedő eladó...
2019. aug. 31. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!