Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha egy ingatlant eladtak, az...

Ha egy ingatlant eladtak, az eladó jogosan viszi el a gáztűzhelyt?

Figyelt kérdés
Nem beépített,szabadon álló,csak a gázcső hollanderét kell letekerni. Az adás-vételnél sem szóban,sem írásban nem volt erről megegyezés.

#gáztűzhely #ingatlan tartozékai
2019. aug. 19. 16:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Ja hát akkor ilyen árarányban ne is csodálkozz, hogy elvitte! Azt gondoltad, hogy mindössze 3 milliót csengetsz ki, és akkor majd ajándékba otthagyja a 100 ezres tűzhelyt?! Ő sem hülye, és mivel ez nem lett megbeszélve, ezért csak letekeri, és onnantól kezdve ingóság, joga van elvinni, mivel az övé! Ezt előre meg kellett volna beszélni, anélkül hiába reklamálsz, viszont ha rákérdezel, akkoris, ilyen drága tűzhelynek az árát tutira hozzácsapta volna pluszban, jogilag megtehette volna!
2019. aug. 19. 23:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
*ararányban, bocs: arányban
2019. aug. 19. 23:32
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
Hol lehet annyiért lakást kapni?
2019. aug. 20. 08:32
 14/23 anonim ***** válasza:
28%
Amúgy igen, ez engem is érdekelne, mert még a legócskább, legeldugottabb helyen lévő 50 m2-es házat sem lehet 4 és fél millió alatt kapni! Vagy ha igen, az max. 35 m2, nem nagyobb! :/
2019. aug. 20. 12:27
 15/23 anonim ***** válasza:
28%

"Ki beszélt több 10 milliós lakásról? 3 milliós lakás és 100ezerbe kerül egy olyan tűzhely."

Mert ezt mi találjuk ki itt a gyíkon?! Igaz??!

Amúgy ki fog derülni, hogy a putrisor legvégén senkinek sincsen 100.000 Ft-os tűzhelye, mert ha telne rá, akkor már régen nem ott lakna.

Na csááá.

2019. aug. 20. 12:50
 16/23 anonim ***** válasza:
88%
Lehet éppen hétvégi ház is 3 millióért, de az ingóságok semmiképp nincsenek benne a vételárban kivéve ha erről külön megegyeztek.
2019. aug. 20. 22:45
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem értem a felháborodást. A kérdésnek törvényileg mi köze az értékhez? Nem mindegy,hogy mennyi a ház értéke és mennyi a tűzhely ára? Itt maga a tény volt a kérdés. Elviheti-e,avagy sem? Írtam összeget,de csak azért mert itt hörgött valaki, hogy ez már pitiánerség, lehet hogy nem ezekkel a szavakkal. És mi van ha érzelmi szálak köti a tűzhelyhez? Mondjuk az édesanyja azon főzött neki finomakat,és meg szeretné tartani,mielött eladja az örökölt házat? Fröcsögnek néhányan defogalmuk sincsen dolgokról. Szerintem a kérdésre lehet igennel és nemmel is válaszolni és tökmindegy,hogy hol van ez a ház és mik az értékek benne. Szerencsére a nagytöbbség normálisan válaszolt, nekik köszönöm, megy a zöld pacsi.
2019. aug. 21. 21:46
 18/23 anonim ***** válasza:
90%
Igen
2019. aug. 21. 21:54
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Akkor a válasz legegyszerűbben: igen
2019. aug. 21. 23:44
 20/23 anonim ***** válasza:
81%

Bocsánat, a négyéves gáztűzhelyemet én is elhoztam.

Tisztázzuk: még a beépített konyhabútort SEM KÖTELEZŐ otthagyni, a beépített konyhabútor otthagyása a tulaj saját döntése. Nyilván ottmarad a kazán, a radiátor, a cserépkályha, tehát fűtőtest, a kád, mosdókagyló, wccsésze, szaniterek, ajtók, ablakok, egyértelműen.

De ha csináltatott egy egymilliós konyhaszekrényt fából, akkor azt azért fogja eladni a lakással együtt, mert az újba nem passzol méretben, vagy másikat akar. (első nyilván logikus). Akkor az egymillás konyhát belekalkulálja a vételárba. A szabadonálló gáztűzhelyet senki nem köteles otthagyni.

Továbbá a bútorokat, mint ágy, asztal, tévé (Kispál :) ) , senki nem köteles otthagyni. Házat veszel, nem bútort. Ha az eladó úgy akar új életet kezdeni, hogy a bútorait otthagyja, akkor úgy hirdeti meg, hogy bútorozottan, vagy ezt közli.

Van olyan, hogy egy régi házat adnak el, amit örökeltek,amiben régi bútorok vannak, és azért hagyják ott, mert arra nincs szükségük.

Van olyan úgy látom, aki majdnem egy ággyal vesz meg egy lakást, nekünk saját bútoraink vannak, és nem igazán vagyok kíváncsi a máséra.

Amúgy a gáztűzhelyem Zanussi, 4 éves, eredeti ára 70 e körül volt, nagyvárosban élek, a vevőm pedig közölte, hogy az utolsó szögig mindent vigyek el. A konyhabútor régi volt, azt ők kidobták. Az maradt. Régi beépített konyhabútor, az eredeti panel konyhabútor.

2019. aug. 22. 00:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!