Falusi CSOK-ra vásárolt ingatlan vételárát folyósították már valakinek?
Figyelt kérdés
Már több mint egy hónapja megtörtént az adás-vétel megkötése, de az értékbecslő még mindig nem volt kint, nem is jelezte, hogy jönne. Ha ő kevesebbre értékeli az ingatlan árát, akkor mi van? És ha elutasítja a kérelmet, akkor én mint eladó át vagyok verve? Mármint hogy várok már mióta, de már rég eladhattam volna kp-s vevőnek a házat.2019. aug. 10. 11:07
1/10 anonim válasza:
Off: ezért kellett emelt áron adni igaz? Várni a kormány csoda támogatására... igen, eladhattad volna kp-s vevőnek már ötször ha nem várnátok a csok-os fiatalokra...
2/10 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem adtam emelt áron, sőt.... amikor belementem ebbe az adás-vételbe, akkor úgy volt, hogy kb 1honap összesen az egész herce-hurca. Azért gondolom, hogy nagyon le fogja értékelni az ertekbecslo, mert a bankok általában ezt teszik, ha illetéket kell utána fizetni, akkor pedig jól felertekelik. Márcsak hogy félreértés ne essék, nem attól felek hogy nem ér annyit a ház, a kérdés az volt, hogy mi van akkor, ha kevesebbre értékelik az ingatlant...?
2019. aug. 10. 11:59
3/10 anonim válasza:
" a bankok általában ezt teszik, ha illetéket kell utána fizetni"
Illetéknek mi köze van a bankokhoz?
" mi van akkor, ha kevesebbre értékelik az ingatlant...?"
Semmi, megtartod a foglalót és keresel új vevőket.
4/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, az értékbecslők “becslési stratégiajara” gondoltam... nem a bankra.
2019. aug. 10. 12:25
5/10 anonim válasza:
Illetéket a navnak fizeti majd a vevő, de mindegy is, most nem ez a lényeg. Szerződésedet nem ismerjük de ha egy sima mezei foglaló vagy vételi szándéknyilatkozat szerződésetek van akkor a foglalót megtartod és újból keresel vevőket.
6/10 A kérdező kommentje:
Most írtam, hogy az ertekbecslore gondoltam, értem én és tudom is, hogy az illetéket a navnak kell fizetni, de akkor is kijön az ertekbecslo, ha “furcsának” találják a vételárat.... nálam is volt kint, többre is értékelte. Ez a bevett szokás, ha hitel miatt becslik, akkor alul értékelik, ha illeték miatt, akkor pedig felül értékelik.... de valóban nem ez volt a kérdésem lényege. De köszönöm a választ, tehát ha kevesebbre értékelik, akkor ugrott az adás-vétel.
2019. aug. 10. 12:39
7/10 anonim válasza:
Alapszabály, hogy ilyen csok, meg hasonló varázslatoknak nem dőlünk be. Csak egyösszegű kifizetés, esetleg 20% foglaló, majd 30 napon belül a fennmaradó összeg.
8/10 anonim válasza:
Nos, utalták már a vevődnek...?
9/10 anonim válasza:
Ha az ertekbecslo nem volt kint, akkor meg egy darabig nem is fogjak utalni. Ertekbecslo kint van. Ha minden rendben, felenk kb 2 het mire meg van az eredmeny es utana irjuk ala a szerzodest. Ha a szerzodes alairva, akkor kb 2 het a folyositas.
10/10 A kérdező kommentje:
A szerződéskötés már megtörtént, a folyósítást várjuk. Nem a vevőnek utalnak, hanem az eladónak, a mi esetünkben az ügyvédnek :)
2019. szept. 10. 20:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!