Hogyan oldjuk meg?

Figyelt kérdés

Egy bonyolult ugy....

Van egy terulet amin van egy haz, a terulet 5 hrsz.-bol all.

(Valahogy igy jott ossze a tobb mint 100 ev alatt)

Az apa meghalt es ev elejen meg is volt a hagyateki.

Meg akartam venni ezt az ingatlant, viszont most kiderult, hogy az egyik hrsz. nem az orokosok neven van.

1926 ota(ekkor volt az utolso hivatali bejegyzes) valami altaluk nem ismert szemely neven van.

Ez a valaki tuti mar nem el, most meg a kutatas, hogy van-e orokos.

Akkor lehet szoban megeggyeztek, hogy hasznalva lesz a terulet es nem lett papirozva.

A bank sajnos nem ad hitelt, vagyis meg gondolkozik lassan 1 honapja.

A gond az, hogy ez egy nagyon pici resze a teleknek es pont rajta van 12m2 a hazbol.

Mar azt sem ertem, hogy kapott engedelyt az epites igy a masik telkere.

Szoval a banknak ennyi gondja van, hogy a haz kb. 1%-a mashol van.

Ha a kert vegeben lenne vagy olyan reszen ahol nincs ingatlan, akkor semmi gond nem lenne.

(Ez is az en szerencsem)

Tudom, hogy ennek tisztazasa 1 vagy tobb ev is lehet.

Arra gondoltam, hogy a masik 4hrsz.-ot megvenni a tulajdonostol es igy az ingatlan 99%-at is, majd szerzodesbe beleirni, hogy o elinditja ezt a birtok eltulajdonitas ugyet, mikor meg annak vege, akkor azt is nekunk adja.

Ez jarhato ut?

Foldhivatalnal vagy mashol nem fognak belekotni?

Sajnos nem tudunk es akarunk varni 1-2 evet csak emiatt.

Mas ingatlan szoba johetne, viszont azok mind minimum 1,5× ennyibe kerulnek.

Ennek az arat regen kialkudtuk es vartunk ra, a franc sem tudta, hogy igy vannak a papirok.

A tulaj valtig allitotta, hogy minden oke.

Mar az fura volt, hogy miert nem vontak 1hrsz.-ra.....hat ezert.

Nem tudom mit hitt, hogy nem derul ki?

Beszeltunk tobbszor, meg mindig azt mondja, hogy nem tudott semmirol, hagyatekinal sem szolt semmit az ugyved.

A 4 hrsz. is egy telken van, de 4 kolunbozo cimmel(szabadsag utca 54,62,72,68)

Nem is ertem ez hogyan lehet mikor korbe van hazakkal.

Gondolom ez sem a legjobb es egy azonos cimmel kellene rendelkeznie.

Koszonom elore is a segito hozzaszolasokat!!

2019. júl. 28. 07:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a gond, ha külön helyrajzi száma van mind az 5 teleknek akkor meg kell venni azt a négyet amelyiket meg lehet, az ötödiket meg nem.
2019. júl. 28. 08:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Mondjuk az, hogy az 5. hrsz.-en is van a haz.

On megvenne egy olyan hazat aminek van masik tulajdonosa?

Majd x ev mulva jon egy orokos akinek ugye bejutast kell biztositani vagy kitalalja, hogy x millioert eladna azt a par m2 reszt.

2019. júl. 28. 08:47
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

"Majd x ev mulva jon egy orokos akinek ugye bejutast kell biztositani vagy kitalalja, hogy x millioert eladna azt a par m2 reszt."

Akkor biztosítasz egy szorgalmi utat. Vagy megkeresitek a tulajdonost. Vagy kerestek másik telket. Más verzió nincs.

2019. júl. 28. 09:05
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem vagyok jogtudor, de gyanúsan vonatkozik rá az "elbirtoklás" (olvass utána), ha a régi tulaj és örökösei ennyire rég óta sajátjukként kezelték és a kérdéses rész tulajdonosa több, mint 15 éve nem jelentkezett érte. Kérdezzetek rá az ügyvédnél és ha igen a válasz, az eladó előbb írassa azt is nevére, az lenne tiszta.
2019. júl. 28. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy ház nem szerepelhet több helyrajzi számon, maximum társasházkènt, de ott is csak albetètekkènt. Olyan nincs, hogy kèt külön telekre èpül, nem lehet feltüntetni tèrkèpmásolaton. Tehát az első, hogy letöltöd ès megnèzed, illetve a tulajdoni lapot is. Lehet, hogy csak megbővítettèk a házat, illegálisan. Vagy van olyan, hogy valamennyire átlóg egy ház, mert rosszul mèrtèk ki annó, ekkor meg kell egyezni a szomszèddal ès ezt a kis területet meg kell venni.

Fordulj ügyvèdhez, de amíg nincs rendben, ne vedd meg. Hitelt biztos nem kapsz, ha nem tudnak zálogjogot bejegyezni.

Ha adsz privátban egy címet, akkor szívesen ránèzek, hogy mi a hivatalos helyzet, bár ennèl többet nem fogok tudni mondani. Meg kell keresni a tulajt, földhivatalnál megadják a címèt, aztán vásárlás, telekrendezès ès akkor jöhet a házvásárlás.

Ès amúgy soha semmi nincs vèletlenül áron alul.

2019. júl. 28. 09:42
 6/9 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok jogtudor, de gyanúsan vonatkozik rá az "elbirtoklás" "

Itt nem, olvas utána.

2019. júl. 28. 09:50
 7/9 A kérdező kommentje:

Rakerdeztem, ez a folyamat is minimum 1 ev.

Birosagon kell inditani.

Ha talalnak orokost akkor akar tobb ev, 1 ev akkor ha minden rendben es nincs orokos.

2019. júl. 28. 11:06
 8/9 A kérdező kommentje:

Itt konkretan az 5-bol 3 hrsz.-en van a ház.

2019. júl. 28. 11:10
 9/9 mindentudó99 ***** válasza:
Biztos nem vennék a nyakamba ekkora problémát. Hanyagold a dolgot. Vagy rendezze le az eladó ezt a dolgot es utána vedd meg.
2019. júl. 28. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!