Ildi42 kérdése:
Hogyan oldjuk meg hogy egyszerű és szép legyen?
Figyelt kérdés
Hozzáépítünk a házhoz e tervező mondta, hogy a mestergerendát fel kell húzatnunk. Egy parasztházról lenne szó. A meglévő gerenda látszik bent a szobában, fölé teszünk egyet a padlásra és összehúzzuk a kettőt. A meglévő gerendán hogyan tüntessem el a felhúzatás nyomait, azaz az alátétet és a csavart? Illetve a padláson a falszelemen összekötőkkel mi legyen hogy kerülőm ki?2016. nov. 8. 18:30
1/5 anonim válasza:
A tetőtér is be lesz építve?
Ugye a "falszelemen" az elírás?
2/5 anonim válasza:
Szépen nem tudod eltüntetni, mindig meg fog látszani a nyoma (kivéve ha lemázolod, de gondolom látszó fafödémről van szó).
Szerintem ebben az esetben jobb, ha látszik. Persze nem csak egy csavar, meg alátét, hanem akár kovácsoltvas U kengyel, vagy valamilyen díszes rögzítés.
A padláson lévő "falszelemen" összekötőket nem értem.
A talpszelemenek vannak összekötve, vonórúddal?
3/5 A kérdező kommentje:
A tetőtér nem lesz beépítve. A falszelemen pedig a talpszelemen akart lenni. :) A lényeg csak az lenne, hogy az a fele ami alul a szobában látszik az nézzen is ki valahogy. A talpszelemen van összekötve két helyen, amit valahogy ki kéne kerülni a felhúzatásnál.
2016. nov. 10. 12:38
4/5 anonim válasza:
Nem tudom mekkora a hely a vonóvas és a födém felső síkja alatt.
A szaki aki csinálni fogja az megoldja (vagy alatta viszi el a "felső" mestergerendát (azt amihez az alsót fogatja) vagy felette. Ezt így látatlanba nem tudom megmondani.
Milyen a födém alulról? Látszó fafödém, vagy saralt?
5/5 anonim válasza:
Ha a mester gerendát például 20-as menetes szállal húzatják fel , akkor lehet rá hegeszteni kb 50-60-as alátétet. Ezt be lehet süllyeszteni és még intarzia szerűen szépen berakni , eltüntetni is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!