Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tehetek ha az eladó nem...

Mit tehetek ha az eladó nem működik együtt?

Figyelt kérdés
Vettem egy házat, 2 hét múlva kell kiköltöznie a kedves eladónak, de ez egy paraszt. Amíg ki nem fizettem, addig ő keresett, az utóbbi időben-kifizetés után-meg hiába kerestem, nem vette fel a telefont. 2,5 hónap áll(t) a rendelkezésére kiköltözni, azt se tudom, hogy ott van e még. Ilyen esetben hogy zajlik az óra átíratás? Az ügyvéd említett meghatalmazást, mert bejönni úgysem fog, hogy elintézzük. Benne van a pakliban, hogy az aláírását sem tudom megszerezni. Iyenkor mi van? Bocsi ha hülye kérdés... De tök kezdő vagyok a témában.

2019. júl. 24. 10:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
64%

#6 Ha nem fizeti ki a vevő az egész vételárat, semmilyen átadás - átvétel nem lesz. Nem fogok és senki normális nem fogja odaadni a félig kifizetett ingatlanàt valakinek. Aki mondjuk adott 3 millió foglalót egy 30 milliós hazra, és a maradékot (27 M Ft - ot) egy hónap múlva fizeti, arra rá 10 nap múlva ki kell költözni, annak a 3 milliójára nehogy már átadd a 30 millás ház kulcsait.

Azért van az ügyvéd és az őelőtte kötött szerződés, hogy abban szépen lefektetik a határidőket.

Foglalót adunk, nem előleget, ebbe most remélem senki nem köt bele. Aki pedig még a vételárat sem meri kifizetni, ha vesz valamit.... :o.... hááát lehet az ilyen emberek árulják jófogáson az 50 éves Zsuzsi kötőgépet úgy, hogy "ÚJ".

2019. júl. 25. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!