Mosógépfertőtlenítéshez mennyi domestost érdemes a dobba önteni?
Maga a mosás folyamata (főleg magas hőfokon) fertőtlenít. Miért gondolod, hogy még külön kell fertőtleníteni?
Ha mégis akarsz, akkor az "Előmosás" funkció tartályába önts (szerintem) 2 deci domestost és mosd ki olyan programon a szennyest, amilyen jár neki.
Bele szabad. Sajnos a gépünk egy elcseszett konstrukció, kispórolták belőle a vízleeresztési lehetőséget, és a szűrő is lehetetlen helyen van. Mindig marad benne valamennyi, és szeret berohadni, begombásodni. (ugyanennek a típusnak a későbbi változatánál már megoldották, nincs leeresztő, de nem is rohad be).
Ha csak kicsit van szaga, akkor a WC-fertőtlenítő Domestost szoktam használni (hidrogén-peroxid a hatóanyaga) öblítés üzemmódban. Ha nagyon durva, akkor a dob alján lévő szűrőhöz szoktam önteni max. egy deci domestost (ez lúgos kémhatású), ezt egy kevés vízzel (pár deci) felöntöm, és most jön a lényeg: domestos vízkőoldót max egy decit ebbe a löttybe (hatóanyag: sósav), és azonnal lecsukom a gépet és elindítom az öblítés programot. A keveredő sav és lúg közömbösíti egymást, miközben klór keletkezik. A klór mindenféle nem kívánt életformát elintéz a gép belsejében. A műveletet csak nyitott ablaknál javasolt elvégezni.
Elegendő két havonta egyszer.
1-es voltam! Úgy látom nem szoktátok elolvasni a használati tudnivalót!
Több éves garancia van a nem olcsó mosógépemre, nem fogok rizikót vállalni sem marketing fogás sem más miatt!
Ecettel (4 liter + szódabikarbóna) fertőtlenítek és sosem volt büdös egyetlen mosógépem.Nem szabad elhanyagolni,kb:2 hónapon belül mindig megcsinálom.
Nem hiszem el hogy benne volt! Csak erősködsz, mint a meggyőzhetetlen emberek általában.
De mutasd meg a netes leírást (minden géphez van) amiben szerepel, hogy domestost tilos beleönetni.
Tudod, az intelligens mosóporban sem kis manókák szedik ki a zsírt és koszt a ruhából, hanem abban is lúg van, meg némi szín- és illatanyag, hogy a vevő érezze, jó neki.
a szódabikarbónás módszered egy vicc. Csak széndioxid keletkezik, aminek nincs semmilyen tisztító hatása (ettől pezseg), ezen kívül keletkezik még nátrium-acetát, amit ízfokozóként szoktak használni az élelmiszeriparban. Lehet hogy így jobban ízlik a mosógépnek...
A nátrium-hipoklorit (ez a hypó, és a sima Domestos hatóanyaga is), és a vízkőoldó (sósav) reakciójából viszont tiszta klór keletkezik, ami tényleg fertőtleníti a gépet. A kezelés után a szétszerelés nélkül hozzáférhetetlen részekben is elpusztul a fekete alga vagy gomba (mindegy, de marha undorító) réteg, és ürítéskor rengeteg ilyen levált darabka távozik a gépből. Történetesen látom, mivel a WC-kagyló öblítőcsövébe ürít a mosógép... bár lehet hogy nem is mindig akarnám tudni, mi minden jön ki ilyenkor a gépből.
A rozsdamentes acél anyagú dob, a műanyag üst, és a szilikongumi tömítések ellenállóak a domestossal és a klórral szemben is.
Ugye közben keresed azt a leírást, ahol a garancia elvesztését okozza a domestos...
A sajátomét már előkerestem, nincs benne semmi ilyen kitétel. Van szó benne a földelt hálózati csatlakozóról, a maximális víznyomásról, arról hogy nem lehet nulla fok alatti helyiségben, kisgyermek nem használhatja, de domestosról nincs szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!