Ilyenkor már érdemes barackfát oltani?
Figyelt kérdés
Elég jó időket mondanak. Már januárba begyűjtöttem az oltóvesszőket, de már nem akarom halogatni, mert már igy is régóta tárolom. A kérdés az, hogy már belehet oltani? Március 25 a hivatalos, de már nem fog kiszáradni amilyen párás esténként a levegő. Köszi.2019. febr. 14. 19:07
1/3 anonim válasza:
Szerintem nagyon korai még. Akkor oltsd, amikor elkezd rügyezni. A lényeg, hogy a fának legyen már keringése, ami táplálja a vesszőket, mert a levegő páratartalma kevés ahhoz, hogy ne száradjon ki. Az oltóvesszőket tedd hűtőbe, hátha kibírja addig. Szerintem azt se kellett volna még leszedni.
2/3 mindentudó99 válasza:
Nagyon korai semmi se lesz belőle. Nedvkeringés még nincs. A vesszőt vizes rongyban tartsd a hűtőben. De azt is ráért volna február végén szedni. Gyüm.oltó bolfogasszony napja körül ráérsz.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi
2019. febr. 14. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!