Gyógyszertári 70%-os alkohol milyen hatással van a ruhákra? (házi öblítőt szeretnék készíteni)
Mennyivel jobb megvenni az 3-4 ecetes flakont mint az 1 öblítőset?
Nem mellesleg, hamarabb fogod kidobni a kukába a ruháid, mert előbb tönkremennek.
Környezettudatossbb akarsz lenni, akkor gyűjtsd a szemetet szelektíven.
Illóolaj helyett használj mosóparfümöt.
Be se kell előre keverni, csak csepegtetsz belőle a öblítős rekeszbe az ecethez.
Nem működik az illó olajas illatosítás. Fent jól leírták. A bolti öblítő vegyi anyagai tapadnak a ruhára ès bomlás közben illatoznak, akárcsak a parfümök.
Vannak növènyi aromavizek, ami az illóolaj gyártás mellèktermèkei. Talán ezek... Viszont illatuk más mint az illóolajnak.
Inkább tegyèl a szekrènybe levendulazsákokat v hasonlót.
Èn nem hiányolom a ruhák illatozását, ettől nem szebb ès tisztább.
Bár még nem mostam ilyennel, de úgy tudom, az alkohol erős oldószer, ennélfogva nem ápolni vagy stabilizálni fogja a szövetet, hanem roncsolni.
Az illatról én is azt gondolom, hogy minek? Ahogy előttem írták. Én még a büdös életben nem éreztem senkin, hogy jó illatú lenne a ruhája, sosem kérdeztem meg, hogy "Hát te milyen öblítőt használsz, hogy ilyen tavaszi virágos mező-illat leng körbe?"
Az öblítő NEM érződik, csak amíg kiveszed a ruhát a gépből.
Teszteltem Lenor illatgyöngyöket, jó kis adagot kaptam a gyártótól/forgalmazótól, aztán véleményt kellett írni a projekt során többször. Tényleg jó illat volt teregetésnél, de már kb akkor se nagyon érzett, mikor a száraz ruhát beszedtem. Aztán 6 hetes illatot ígért, gondolom sejted, hogy ebből semmi nem valósult meg. És ez az a vegyi anyag, aminél plusz dolgok is segítenek, hogy az illat megmaradjon. A te változatodban ezek nincsenek meg.
Akkor döbbentem rá, hogy az egész illatozósdi pénzkidobás, mikor a jelenlegi mosógépem valami oknál fogva a mosás elején kimosta a tartályból az öblítőt, a mosóporral együtt. Felesleges volt így megvennem, végül már nem is vettem, és semmi hátrányát nem érzem.
10 éve nem költök öblítőre, és a ruhák így is tiszták és illatosak, mert a mosóporban is van illatanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!