Baja lehet a fèl èves babàmnak, ha büdös (vèlhetően penèszes) gèpben mostam a ruhàit, textilpelusait, jàtèkait (amiket be is vesz a szàjàba)?
Bebüdösödni akkor is be tud, ha nedves marad belül, és rácsukod az ajtót. Pár nap és olyan szaga lesz, hogy ihajj. Csavard le alul a kupakot, aztán engedd le a vizet, ha van benne.(Szánom,bánom, de nem jut eszembe a neve..) Tolj egy magas hőfokos mosást akár ecettel ( bár erről megoszlanak a vélemények). És nézd meg az ajtónál a gumit, ott is megbújhat a penész.
Aztán tárd ki jól az ajtaját a gépnek, hagyd szellőzni. Nyithatsz fürdőszoba ablakot is.
Első vàlaszolónak: kèrdèsed nagyon èpítő jellegűnek tűnik. Amúgy nem, kb 2 naponta megy, de a szagot most kezdtem èrezni.
Màsodik vàlaszolónak: köszönöm az öteleteket, ki fogom próbàlni őket.
Az alapkèrdèsre esetleg tud valaki vàlaszt? :/
Az alapkérdésre visszatérve: Szerintem hatalmas gondot nem okozhatott, okoz. Emiatt ne marcangold magad. Utólag már úgysem tudsz mit tenni. Ha jobban éreznéd magad, kérdezd meg a védőnőt/dokit. Napon száradtak a ruhák,lakásban, szárítógépben?
Minél hamarabb mosd át a cuccait, és legközelebb jobban figyelj oda.
Semmi baja nem lesz, de nem kell tovább nyelnie.
Viszont a gépet dzsuvázd ki, ha elöltöltős akkor az adagolórészét szét kéne szerelni, nem csak belögybölgetni. Az üstszájat is kitakarítani.
2 okbó szokott berohadni a gép. Bezárják mosás után, illetve egy tonna mosóport és egy tonna öblítőt nyomnak bele, ami nem fog soha tisztességesen kioldódni a 40 fokos nonstop üzemben, így lerakódik. A penész pedig ezen a trutyin él és virul. Az elöltöltősek dobcsillagát pedig lehetetlen megtakarítani a ruhatrutyitól.
Nyomj le üresen néhány 90fokos mosást, később pedig havonta 1x ejtsd meg. Azt a nyamvadt öblítőt meg cseréld le ecetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!