Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Büdös az új ágynemű, hányszor...

Büdös az új ágynemű, hányszor kellene átmosnom vagy mivel?

Figyelt kérdés

Vettem egy olvasóköri vásáron 5000 forintos ágynemű szettet. Paplan-, nagypárna és kispárna huzat.

Szép színes, de rettentő büdös. Már kimostam 40 fokon folyékony mosószerrel és öblítővel, az udvaron szellőztettem 2 napig, mégis büdös.

Azóta itt van az egyik szobában, 2 hete, de nem merem betenni sem a szekrénybe, sem felhúzni a szaga miatt.

Amúgy 30 fokon mosható. Kimossam többször is, vagy ecettel talán?

2019. ápr. 6. 20:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy Kínai ? Erősebb illatú öblitőben áztasd ,és ne gépben .
2019. ápr. 6. 20:58
 2/7 A kérdező kommentje:

Persze hogy kínai, bár még sosem jártam így mikor kínai boltban vettem ágyneműt.

Nagyon köszi, megpróbálom áztatni, talán fél napig is, aztán meglátjuk, illetve megszagoljuk :-)

Köszi még egyszer, megy a zöld kéz.

2019. ápr. 6. 21:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ecet nem válik be, akkor próbáld ki szódabikarbónába áztatni. Valamelyik csak segít!
2019. ápr. 6. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok és lehagytam az első gondolatot, hogy ecetbe áztasd. A frissen festett cuccokon is ecettel stabilizálják a színt és lehet, hogy a festék a büdös.
2019. ápr. 6. 22:00
 5/7 A kérdező kommentje:

Ecetes vízben áztassam? És milyen arányban? Mennyi ecet kellene egy lavór vízhez és mennyi ideig? Aztán meg öblítővel mossam át gépben?

Bocs, hogy ennyi kérdezek, de még ecettel sosem mostam, illetve öblítettem.

2019. ápr. 6. 23:18
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Én 5 liter vízhez tennék 5 dl. ecetet és abban hagynám egy félnapig.

Utána egy párszor átöblíteném, majd végül öblítőszeresen.

Ha ez nem jön be, akkor jönne ugyanez a figura szódabikarbónával.

Ha ezek nem segítenek (bár kizártnak tartom) akkor semmi!

2019. ápr. 7. 11:53
 7/7 anonim ***** válasza:
29%

:) Jó vétel volt.

Tedd vödörbe, nyomj rá 40 fokos vizet amíg ellepi-felszívja, 2 evőkanál szódabikarbónát is nyomj rá, keverd el, majd 2 dl ecetet adj hozzá, keverd össze. Pezsegni fog, szóval az egészet rakd a kádba, másnap átöblíted meleg vízzel, max fordulaton kicentrifugázod és kirakod a tűző napa megszáradni 1 napig. Ennyitől nem lesz baja a szinének.

Öblítőszert ne használj!!!! az pont beleragasztja a büdösét.

2019. ápr. 7. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!