Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van-e valamilyen megoldás...

Jimzso kérdése:

Van-e valamilyen megoldás arra, hogy a "berántós" benzinmotoros eszközök más módon induljanak? Átalakíthatók- e szerintetek valahogyan? Mi tudná ezt az átkozott rángatást megoldani helyettem?

Figyelt kérdés
Ma éppen a benzinmotoros rotakapa miatt veszítettem el a hitemet a mérnöktársadalomba. Később jön a fűkasza, a fűnyíró, majd a benzinmotoros permetezőm. Nem bírom már ezt a folytonos rángatást. Elfáradok. Nem tudom őket elindítani. Abból is elegem van, hogy 5000 forintot fizessek minden egyes indításért. Kérlek, ne magyarázd el nekem, hogy ez milyen jó technológia. Megoldás kell, nem tudsz meggyőzni arról, hogy 50+ évesen ezt kell csinálnom. Azért vettem rotakapát, hogy ne kelljen ásni, nem azért, hogy abba fáradjak el, hogy elindítsam a gépet, amely arra szolgál, hogy ne fáradjak el.

2019. márc. 9. 18:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem oldja meg a rángatást helyetted, de sokat könnyit! Autos boltban vegyél hidegindito sprét! Egy befujás a légbesziváshoz, egy kis rántás és pörög a verkli (Hacsak nincs valami komolyabb baj.)
2019. márc. 10. 17:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
én is azt tudom ajánlani hogy akksis fúróval tekerd meg a motorját, bár én nem vagyok olyan tapasztalt még de nekem eddig sok mindent beinditott a fúró
2019. márc. 11. 18:24
 13/14 anonim ***** válasza:
Általában a benzincső láthatatlan repedezése vagy karbi és henger közti tömítetlenség vagy a főtengelyszimmeringek kopása miatt jut épp annyi farslevegő, hogy nehezen induljon a gép. Ha "felderíthetetlen" az ok, akkor hitvány a gyári karbi. Kínainál sanszos, hogy lesz egy jónevű, ami teljesen azonos felépítésű. Az túlél hármat-négyet is, ha veszi a fáradságot az ember, hogy átszerelje másikra a régi gépről mindig, néhány egyéb gyorsan romló, jóra cserélt alkatrésszel együtt.
2019. márc. 11. 22:49
 14/14 anonim ***** válasza:

Röviden: Lehetőleg kevés benzinnel tárolni a gépeket, 1-2 hetente be kell inditani és kijáratni a benzint belőle, utántölteni épp hogy legyen benne.

Amióta ez a 10% bioetanol tartalmú üzemanayag van, az meg pláne hajlamosabb lebomlani, amit nem minden motor tolerál sok álláskor...

Légszűrő betét tiszta legyen, esetleg gyújtógyertyát is érdemes ellenőrizni.

2020. aug. 1. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!