Amikor takaritjátok a hűtöt, le szoktátok olvasztani?
No frostos.
Tehat nem jegesedik, de takaritás előtt kihuzzátok a k9nnektorból ?
Évente, kétévente ki szoktam mosni Sanytolos langyos vízzel, ilyenkor kihúzom előtte.
Most is egy ilyen akció előtt vagyok, de még van a fagyasztó részben pár dolog, amit megvárok, hogy elfogyjon és a normál hűtőrekeszbe sem vásárolok ekkor sok mindent, mert tönkremehetnek, készülni kell rá.
Kiürítem teljesen és mindent alaposan lemosok, a tálcákat, polcokat is, kívül, belül, de ez időben kerül. A legjobb, ha nincs ekkor semmi hűteni, vagy fagyasztani való otthon, bár van egy hűtőboxom, amivel strandra szoktam járni, jégakkuval valameddig tartható benne a hideg, ha esetleg már nem bírom türelemmel kivárni, hogy minden elfogyjon.
A hideg sem akadályozza meg az összes baktérium elszaporodását, nemrégiben fagyasztott termékeket vontak ki a forgalomból, ezért időnként célszerű a fertőtlenítés és az alapos tisztítás.
Én nem szoktam.
Lekapcsolom a hűtést, és hajszárítóval leolvasztom a jeget a hátuljáról (hiába defrostos, mindig jegesedik). Amikor a jég elenged, kiemelem a nagy jégdarabokat és bedobom a wc-be.
Az üveglapokat, zöldséges fiókot, ha nagyon mocskos, akkor lemosom a mosogatóban folyó vízzel és mosogatószerrel.
A hűtőt meg a dm-ben kapható hűtőtisztító sprayvel és szivaccsal tisztára mosom.
Az ételeket átnézem, és aminek lejárt volna a szavatossága, azt kidobálom.
Fél óra alatt megvan az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!