Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » A benti pára és a kinti...

A benti pára és a kinti fagyott ruhák elkerülése végett vettem szárítógépet, de olyan párát csinál, hogy akár bent is teregethetnék?

Figyelt kérdés

Ma használom először, most megy a 2. adaggal.

Bentre nem tudok teregetni, mert régi a ház, penészedett, amikor régebben bent teregettem.

Évek óta kintre szoktam, de a kezem is lefagy, meg a ruhák is megfagynak, ami önmagában nem baj, de egy hét, mire megszárad. Ha egy szomszéd fával tüzel, vagy csak tüzet rak (az enyém szokott), akkor a füsttől olyanok lesznek a ruhák, hogy moshatom újra.

Szóval beruháztam egy szárítógépre, nem volt olcsó.

És látom, hogy mekkora pára van bent, a páratartalom egy óra alatt megemelkedett 50-ről 57%-ra, és még nincs is vége a programnak...

Az ablakokon pedig folyik a víz, pedig hőszigetelt ablakok.

Ennyi erővel akár rendesen ki is teregethettem volna idebent.

Kicsit kinyitom majd az ablakot, de nagyon-nagyon gyenge a fűtés is (emiatt sem teregethetek bentre), de nem csak abban a helyiségben vizesek az ablakok, ahol a gép van. Eddig nem volt ilyen.

Ti is így jártatok?

Mik a tapasztalatok?

Most vegyes érzéseim vannak.

Sok pénzt adtam ki.

Az előnye annyi, hogy időt nyerek.

De közben még többe kerül, mert elég sok energiát használ, és a pára... Nem tudom, hogy mit gondoljak, jó ötlet volt-e.

Más jellegű tapasztallatokat is írhattok.

2019. jan. 10. 19:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ott valami szétcsúszott csak, túl kevés a víz. Ha gyorsan javítható nem fogják élből kicserélni.... A stílusod kicsit furcsa kérdező. Honnan tudjam, hogy 2 napos a géped? Van aki nem is új gépet vesz vagy mit tudom én.
2019. jan. 12. 15:41
 12/13 anonim válasza:
Úgy tudom, a kondenzációs tud párásítani a szobába, de a hőszivattyús nem. Nálunk sem csinál párát a hőszivattyús, szóval szerintem ez lesz gond/megoldás.
2023. febr. 12. 20:37
 13/13 A kérdező kommentje:

"Ez lesz megoldás" :D

Aranyos, ne haragudj, nem kinevetlek, csak 4 éve írtam ki a kérdést.

Egyébként hibás volt a gép, a szivattyúja nem működött, nem a tartályba pumpálta a vizet.

Elvitték, visszafizették az árát. Még azon a héten vettem egy másikat, ami azóta is gond nélkül működik.

Már nem feltétlenül a "nagy" márkákban bízok, ez a hibás egy Gorenje volt, ha jól emlékszem, másodjára BEKO-t vettem. A hűtőnk is BEKO, el sem hiszem, hogy lassan már 20 éves, és semmi baja. Le is kopogom.

2023. febr. 24. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!