Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Egy 60 év feletti nőt le...

Egy 60 év feletti nőt le lehet beszélni az állandó takarításról?

Figyelt kérdés

Valahogyan rá lehetne vezetni, hogy van más is az életben? Már javasoltam neki, hogy talán még nem késő, és elmehetne takarítónőnek, ha ennyire unatkozik - mert szerintem csak azért takarít állandóan, mert fél, hogy nem tudna magával mit kezdeni az így felszabaduló óráiban.

Vagy ez a tévé- és netfüggőséghez hasonlóan gyógyíthatatlan, és bármennyire is sajnálom, rá kell hagynom; ha már eddig is elrontotta az életét, akkor rontsa el a további húsz évben is?

(A neten olyanokat írnak, hogy ez a kényszerbetegség a belső rendetlenségre, depresszióra vezethető vissza-)

2018. dec. 29. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Ha szeret takarítani, akkor már miért rontaná el az életét? Én is szeretek, egyáltalán nem kényszer, van minden másra időm ezen kívül is...
2018. dec. 29. 14:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Te is napi 3-4 órat takarítasz? Minden héten tisztítod az ablakokat?

Rokonom, állandóan hívom el különböző programokra (akár csak egy üljünkbeegycukrászdábaegyórárabeszélgessünk), de „nem tud”, mert most vikszol, mos (van olyan nap, hogy kétszer is mos - egyedül él) stb.

2018. dec. 29. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Az én feleségem úgy született, hogy sose kellett lebeszélni erről.
2018. dec. 29. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az abnormális mértékű takarítás valóban kényszerbetegség és valami mentális problémára vezethető vissza.

Az én húgom a világ legrendetlenebb, leglustább nője volt, semmi nem érdekelte, csak a saját testkultusza.

Külföldre ment férjhez, a házassága nem úgy sikerült ahogy eltervezte, két öngyilkossági kísérlet után megtalálta "élete értelmét" a takarításban. Éjjel-nappal takarít, naponta 3x váltat a családdal ruhát, 2 naponta cserél ágyneműt, a matracaikat havonta tisztíttatja, ezért azokból váltásra rendezkedett be. Szőnyeg, függöny nincs a lakásban, mert porfogók, a garnitúra bőr, de azt naponta 2x letörli. A teraszon a napvédőt nem szabad kitekerni, mert poros lesz és állandóan védőhuzatban van. Kivesz a konyhaszekrényből gumikesztyűben egy üveg valamilyen fűszert, akkor először elmossa, használja, majd megint elmossa, eltörölgeti és úgy teszi vissza. Egyébként szinte mindent csak gumikesztyűben csinál.

Mindkét gyereke vastagon allergiás mindenre, mert csecsemőkoruk óta mindent fertőtlenít egy akváriumszerű készülékkel, amiben valamilyen fertőtlenítőszer bugyog. A csúcs az volt, amikor a vízforralóedényt kifertőtlenítette. Millió és millió példát tudnék hozni, de ez így is nagyon szomorú, különösen azért, mert a környezete szerint ez baromira rendben van, ő egy pedáns asszony. Az elején még lehetett ezt hinni, csak azt nem veszik észre, hogy ez egyre rosszabb és rosszabb lesz!

Azt el is felejtettem, hogy 20 éve egyszer elmentek nyaralni, akkor első dolga volt, hogy elment a háztartási boltba, vett mindenféle cuccot, 2 napig folyamatosan takarított, majd a harmadik napon hazamentek, mert nem bírta elviselni a "koszt". Azóta sem voltak sehol.

2018. dec. 29. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kell a bokájára ilyen negyvenkilós vasgolyó. Takarítani ugyanúgy fog, de a cipeléstől annyira megerősödik, hogy már nem akarod leállítani.
2018. dec. 29. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy csak VELED nem akar menni bármilyen programra is?

Nekem is van olyan rokonom, aki szokott hívogatni ide-oda, de mindig azzal rázom le, hogy dolgozom (hétvégén is, így ő azt hiszi, hogy éjjel-nappal dolgozom). Vele sehova nem megyek inkább, mert nem vagyunk egy hullámhosszon (és akkor finoman fogalmaztam).

2018. dec. 29. 16:49
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg kényszerbetegség, pszichiáter kellene neki, de valószínűleg nem fog elmenni kezelésre. Én is ismerek ilyen 60-on túli nőt, akinek tulajdonképpen a "hobbija" a takarítás, és hogy finoman fogalmazzak nem egy IQ bajnok, úgyhogy képtelenség megértetni vele, hogy a folytonos suvickoláson, mosáson túl más fontos dolgok is vannak az életben.
2018. dec. 29. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!