WC-perem besárgult: hogyan lehet leszedni?
Domestossal szoktam takarítani, de semmit nem ért a peremnél.
Vízkőoldó? Sósavat is néztem, de arra rá van írva, hogy ne használjuk porcelán dolgokon.. De akkor mivel szedhető le?
Ha enyhén folyik a tartályból a víz a wc-be folyamatosan mert nem zár megfelelően az a minimális folyás is ezt okozhatja hogy besárgul. Én megpróbálnám foszforsav alapú vízkőoldóval, utána meg súroló krémmel. Nálunk ez 99% ban bevált amikor ideköltöztünk és baromira elhanyagolt wc-t akartuk így rendbe hozni. A Domestos az csak napi takarításra való, a vízkövet 100% osan nem fogja leszedni, főleg a makacsabb nehezen hozzáférhető helyeken.
Még annyit javaslok hogy ecetes víz és egy zacskó szódabikarbóna és hagyd 1 órán át ázni benne, meg jól kend szét.
# 3
Az ecet meg a szodabikarbona semlegesiti egymást.
Szórjuk citromsavat egy nedves szivacsra és dörzsöld át vele a megsárgult részt. Többször ismételd meg, ha elsőre nem hozzná le. Használj gumikesztyűt.
A citromsav a legjobb vízkőoldó, és nincs szaga.
Ha a pisitől sárga, akkor zsíroldót fújj rá, az leszedi! De arra figyelj, hogy rögtön töröld le, nehogy utána az színezze el a wct.
Ha vízkőtől sárga, akkor lidls w5 vízkőoldó a legjobb!
Hú, nagyon köszi, most nézem csak mennyi válasz jött!
Ki fogom próbálni az összeset- már ameddig el nem tudom tüntetni! :D
Köszi a tippeket!
Végül vízkőoldóval teljesen el tudtam tüntetni ( w5 vízkőoldó), úgy ahogy írta valaki: 5-10 percenként 3x sikáltam át az egészet újra kefével és szivaccsal. Így jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!