Dohányos ruháinak szagtalanítása?
Sajnos az nem opció, hogy szokjon le.
De egyszerűen megőrülök a szennyes szagától. A frissen mosotton is érzem a cigit. Az ágynemű is hamar büdösödik a hajától.
Mivel, hogyan mossak, frissítsem a textileket, ruhá szekrényt?
Köszönöm a tippeket!
Moss (teregess, gyüjtsd a szennyest) külön.
Ne engedd az ágyba hajmosás nélkül.
Aludjatok külön.
Szokj rá te is a cigire, hamar tönkreteszi a szaglásod és nem fog zavarni.
Öblítőszer, extra vizes öblítés, 40-60 hőfok, lakásban tiltott dohányzás. Ha a falak is dohány szagúak, akkor minden az lesz. A szőr és a haj olyan, hogy abból nagyon nehéz kiszedni a dohányt. Ezért az ágy - hacsak nem mos minden nap hajat, vagy le nem vágja kopaszra, dohányos marad.
Az is egy megoldás - a másik oldalról - hogy te is rászoksz, lánc dohányos leszel és akkor kevésbé zavar.
Nem ítélkezem, de aki nem bírja a füstöt, annak bizony el kell gondolkodni, hogy kivel áll össze. Nálam ez kizáró ok volt sokszor. De te vállaltad, akkor meg kell küzdeni vele.
A műszálas ruhákból könnyebben kijön a füst. Ez is egy megoldás. Nagy dohányosok ezért szeretik ezeket a rucikat. Az ágyba is érdemes ilyesmin gondolkodni, hogy ne ragadjon bele.
Szódabikarbónás vízbe áztasd be az ő ruháit, igaz az még nem szedi ki 100% osan a cigi szagot, de tompít rajta annyit hogy a rendes mosás kivegye a maradékot. Nálunk működik. A barátnőm dohányzik, én nem. Annak ellenére hogy ő dohányos, ugyanúgy zavarja őt a szaga a ruháján, meg ha zárt helye gyújt rá azt is megérzi órákkal később. Ő ezt szokta csinálni. Meg persze ha jó idő van kint tereget, főleg ha enyhén szeles az idő, az pikk pakk úgy felfrissít minden textilt hogy szinte kiszedi belőle a dohány szagot.
Igaz ő a saját autójába is dohányzik amit én rühellek mert azt akármilyen csodaszerrel áttakarítjuk, sőt még egyik autókozmetikás haverom is átpucolta jó drága szerekkel, de mondta hogy 100% os eredményt azzal sem fogunk elérni, de tompította. Ő is a szódabikarbónára esküszik, de ahhoz hogy egy autóban működjön ki kell bontani minden kárpit elemet és jól átmosni és szárítani ami baromi nagy meló, és szinte értelmetlen.
Ha nem akar leszokni, akkor annyit próbálj elérni, hogy ne a lakásban dohányozzon, hanem ha megoldható (családi ház) akkor a teraszon, mert a friss levegőn nem tud annyira megtelepedni a szag, mint zárt térben.
Társasházban meg - úgy, hogy másokat ne zavarjon - nyitott ablakban, erkélyen, körfolyosón.
Azt próbáld elérni, hogy a lakás legyen tabu, mert akkor kevesebbet is fog bagózni.
A praktikákat meg már előttem leírták.
Köszi a tippeket, kipróbálom amiért írtatok.
Cigizik, ez van. Emiatt nem fogok valakit elhagyni.
Természetesen nem dohányzik bent a házban, de hozza magával így is a szagot, én meg elég érzékeny vagyok a szagokra.
Utolsó, nem tudom mit akarsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!