Nálatok is füstös lesz a szárítón a ruha? Mit lehet tenni?
Nálunk beindult a fűtésszezon és a környéken sokan huladékkal is fűtenek. Estére szmogba burkolózik a város.
Ha éjszakára kint hagyom a ruhát, akkor borzasztó szaga van. Behozni nem akarom a páratartalom miatt. Mit lehet tenni?
Másnál is probléma a környezetszennyezés?
Én sem télen nem hagyom kint éjszakára a ruhát, mert reggelre nedvesebb lesz, mint előtte este volt.
Télen este kimosok, kiszedem a ruhát, összehajtogatom és másnap reggel a szobai szárítóra teszem, a fűtőtest közelébe.
Így 2-3 óra alatt megszárad és a száraz fűtés miatt még jó is, hogy kicsit párásabb a levegő. Sok helyen ezt mesterségesen idézik elő, párologtatóval.
Ha nektek viszont alapban vizes a lakásotok, akkor érdemes lenne beruházni egy páramentesítőt, mert ott akkor a szárítás a legkisebb probléma, az egészségeteket illetően.
2-es vagyok és javítanám:
Én sem télen, sem NYÁRON nem hagyom kint éjszakára a ruhát...
#1 Nem pénz kérdés. Jó környéken lakok. 8 millió egy üres telek 10-12 egy éppen lakható ház.
Igénytelenség. A nyáron felgyűlt szemtet égetik el.
Napi 10 ért nincs segédmunkás, nehezen hiszem hogy anyagi oka van. Ráadásul nincs még fagy odakint!
Nyilván bent kell szárítanod akkor, az emberek sajna sok helyen ilyenek (annyira örülök, hogy nálunk tiszta a levegő, de nem is lakik a dűlőnkben pár embernél több, az utcámban senki más. pazar. de ez egész OK környék, itt eleve nem fűtenek szeméttel. de a környező falvakban néhol előfordul, brrr).
Én is csak a szárítót és a párátlanítógépet tudom ajánlani, ez utóbbi máskor is jó szolgálatot tehet, ha párás a ház (plusz kisebb helyet foglal s el tudod pakolni, ha nem kell). Persze csak komoly jöhet szóba, másnak semmi értelme, a levegőben rengeteg víz van egy párásabb házban, literszámra kell kiszedni, hogy valamit javuljon. A rendesen kicentrifugált ruhákban nincs is olyan sok, a párátlanítónk hamar kivesz annyit a levegőből, a ruhák maguk ettől még napokig száradnak, de nekünk belefér.
Én még kint szárítok, hisz remek idő van s itt nincs gond a levegővel, de amint fagyni fog, nekem is bent kell majd. Hidegben a szellőztetés is elég lehet, de olykor elkél a párátlanítógép segítsége is.
Rossz környék az, ahol 10-12 millió a lakható házak alsó határa, mint írod. Egyébként nem, nálunk nem probléma a szeméttel fűtés, mindig tiszta a levegő.
Vegyél szárítógépet.
Ha nem fér el, akkor mosó-szárítógépet.Probelm solved.
Kedves Kérdező, gyakorlatilag a száradó ruha szempontjából mindegy, hogy mivel fűtenek, szeméttel vagy a legnemesebb akáccal, a füst az füst és a ruha mindenképpen büdös lesz.
Tehát 2 megoldás létezik, bent szárítasz, vagy tényleg veszel valamilyen szárítógép megoldást, ahogy javasolták.
Az az érzésem, hogy ezeket te is tudod, csak hirtelen dühödben írtad ki a kérdést, mert fűtésszezonban ezzel mindnyájan szembesülünk, akiknek van lehetőségünk egyébként kint teregetni.
Gondolj bele, hogy millióan vannak, akiknek ez a lehetőség egyáltalán nem adott, azoknak is meg kell oldaniuk valahogy a szárítást egész évben a lakásban, télen, nyáron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!