Sokan mondják hogy a házimunka nem nagy dolog. Nekem mégis egész napos elfoglaltság. Mit csinálok rosszul?
Igényes vagy, szereted a rendet.
Én is ez vagyok, habár én csak heti 2-3X szoktam sepregetni, porszívózni.
Szerintem a napi porszívózás sok.
Úgy tudod csökkenteni a port, ha ritkábban nyitsz ablakot (ha mondjuk "poros" környékjen laksz), és/vagy heti 1X NAGYON alaposan kitakarítasz, ugyanis ha a szekrények alatt/mögött megülepszik a por, az a legkisebb fuvallat hatására is felbolydulhat és elszállhat a lakás többi részére.
- Főzz nagyobb adagokat. Arányaiban nem sokkal több idő. A kész ételt berakod a fagyasztóba aztán mondjuk egy hét múlva előveheted, annyival kevesebb főzés.
- A vasalás 90%-át meg lehet úszni. Gyakorlatilag csak fehér ingeket, ünneplőket kell vasalni, zoknit, farmert, pólót, konyharuhát csak szépen kell teregetni.
- Mondd meg a párodnak hogy ksokat takarítasz, törölje meg a lábát
- Vegyél fürdőszobaszőnyeget, pár ezresből megúszod
- Ha ketten laktok, akkor nem tudom miért kell minden nap rendet rakni. Egy nap alatt nincs kupi.
- Minek takarítod a slozit minden nap?
- Minek porszívózol minden nap?
- Minek mosol minden nap?
Ezekkel máris egy CSOMÓ időt spórolhatsz. Ha így sem bírod, akkor keress egy bejárőnőt aki hetente egyszer vagy kétszer besegít a takarításba. Nem nagy összeg és ha nincs gyerek viszont van 120m2 lakás, akkor valószínűleg anyagilag is megtehetitek.
Nincs rendszer abba ahogy csinálod. Ezért forgácsólódsz szét egy ilyen lakás esetében. Totál szétcsúszol. Látszik az írásodba, és az egész napod úszik.
itt is például:
maga a főzés, és utánna szalad az egész konyha
Ha főzés közben folyamatosan, figyelnél a dolgokra minimum 1 órát tisztán megspórólsz, és nem úszik körülötted minden.
Ha kell írj privit és szívesen segítek.
6+
*Aztán a fürdő a rémálmom, 1-2 nap után vízköves, fakó az összes csap, illetve a kád és a mosdó
itt is, tuti, hogy nem jó a vegyszered amit használsz
Én is itthon vagyok. :)
Általában 6 órakor kelünk, mindig a lányunk ébreszt minket. Lefőzöm a kávét, közben csinálok neki kakaót. Azt megissza, meg kapcsolok neki mesét. Megkávézok, beindítok egy mosást majd, ha már ott vagyok, citromsavval - fel kell higítani - letörlöm a mosdót, a kádat, a csempét, a zuhanyfülkét. A wc-t is kisúrolom. A konyhában csinálok reggelit, elmosogatok és kipakolom a mosogatót, letörlöm az asztalt, a pultot. Reggeli után felrakom a székeket az asztalra, beágyazok, letörlöm a port a tévéasztalról, a szekrények polcairól és a helyére teszem a gyerek játékait. Odarakom az ebédet főni, de ezt csak 2 naponta teszem, olyankor nagyobb adagot. Nem készítem elő a főzést, hanem a hagymát összeaprítom, a vágódeszkáról az olajba teszem, kész gulyáskocka-húst veszek és mehet bele, felöntöm vízzel. Ennyi. Fűszerezem. Fő is magának a pörkölt. Ebéd után elmosom azt az egy edényt, a 2 tányért - amikor párom itthon van 3-at - elpakolom és tulajdonképp ebédtől szieszta van. 60M2 a házunk. Délután sétálunk, vagy az udvaron vagyunk, este meg belocsolok, kapálok vagy amit kell. Ennyi. Nem nagy szám. A teregetést is este oldom meg, hogy ne lássák a szomszédok a ruháinkat, ez megszárad reggelre. Reggel gyorsan beszedem. Hetente 2x mosok. Vasalni nem vasalok. Hetente 1x bekapálom a kertet. De mégis jut időm délutáni sziesztára és esti kikapcsolódásra is és nincs kupleráj. e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!