Ti hányszor takarítotok és mennyi idő? Ha nincs kedvetek, akkor is megcsináljátok?
Egy héten egyszer van teljes takarítás. 2 - 2,5 óra. Mindig megcsinálom, akkor is, ha nincs kedvem.
Ezen kívül minden főzés után letakarítom a tűzhelyet, letörlöm a pultot. Minden mosogatás után kitörlöm a mosogatót.
Nem tartom soknak. Egyszer egy héten ennyi belefér, utána csak vigyázni kell rá. Nem is szokott kosz lenni, csak por.
Mindennap valamit, (kb 1 óra és nem halok bele) így mindig tisztaság van. Ha nincs kupi, gyorsan lehet haladni.
Ehhez soha nincs kedvem, mégis megcsinálom.
Amiket látsz szutykos lakásokat, ott nem szokott "kedv" lenni a takarításhoz.
Jézusom, eszemben sem lenne napi egy órát szutykolni a lakást! Az egy évben majdnem két egész hét! Tíz év alatt húsz hét, harminc év alatt egy egész év...
Nálam patikatisztaság van, mert takarítónő jár. Nekem megéri azt a párezret.
De én is heti 3 órát takarítottam, patyolat volt mindig minden. Kedvem nincs, a tisztaságot jobban szeretem, marad a taki.
53 nm-es lakás. Kb. 2,5-3 óra a takarítás kettőnknek, de akkor már ablakpucolással együtt.
Macskakefélés, portörlés, porszívózás, konyhában a főzőlap levakarása, a mosogató vízkőoldása, fertőtlenítése, wc pucolás, a mosdókagyló és fürdőkád kisúrolása, a tükrök letakarítása, a kádparaván és a csempe vízkőoldása, teljes lakás felmosása.
Évente kétszer kiegészül mindez ablakpucolással.
Fentieket viszont minden héten megcsináljuk és állandóan rend és tisztaság érzetünk van otthon.
Általában hétvégén takarítunk.
A konyhában is mindig minden rendben van, ha véletlen zsírosabb, lábasról odaégett szennyeződést kell "levakarni" a főzőlapról, amit ugye addig nem lehet, amíg meleg (utána meg a kutyának sincs kedve foglalkozni vele), akkor csak át szoktam törölni és hétvégén a takarításnál leoldom róla. Laikus számára fel sem tűnik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!